motto:

A blog célja, hogy eligazítson a TEREMTÉS vagy EVOLÚCIÓ kérdésben, rámutatva arra, hogy miközben az egyetlen őssejtből való evolúciós leszármazás és fajátalakulás csupán egy társadalomra erőltetett tudományos hipotézis, addig a Biblia kijelentései a történelmi világpróféciák, az emberi jellemábrázolás és erkölcsi alapvető irányadó mértékek tekintetében abszolút pontosak, időtállóak és az emberiség jövőjére vonatkozóan megbízhatóan iránymutatóak. Részletesen foglalkozik a bibliai kereszténység alaptanításaival, eligazítást ad a tekintetben, hogy mik azok a téves tanítások, amelyek a különböző egyházakhoz kapcsolódnak és amik eltorzítják az Istentől sugalmazott Szentírás valódi mondanivalóját, aminek következtében a Krisztusban való hitgyakorlás által elnyerhető üdvösség útja az átlagember számára nehezen vagy szinte alig megismerhető.

2011. július 21., csütörtök

istenhit - istentagadás

Miért hisztek Istenben?Válaszok Isten létezésében kételkedőknek

Nincs Isten mert akkor a Mamim nem halt volna meg a 49. szülinapja után 2 nappal. 6 éves voltam akkor még elbúcsúzni sem volt lehetőségem... Az egyetlen ember volt aki igazán szeretett, mióta nincs a család széthullott. De akkor hagyjunk engem nézzük azt, hogy miért halnak éhen gyerekek a világ számos pontján, miért kell, hogy meghaljanak különböző betegségekben? … Ha tényleg van Isten (szerintem nincs), akkor szégyellheti magát, hogy idáig fajult a világ. Arra se képes, hogy a "teremtményeit" megregulázza? Ha megkérdezünk egy vallását gyakorló embert miért van ez a sok szörnyűség, akkor az emberekre keni. Meg, hogy Isten csak megteremt minket ő tudja mit miért tesz! Igen válaszokat akarok? A mocskos gyilkosok miért élhetnek az én pénzemből évtizedeken át a börtönben (míg mások éhen halnak) és (számomra) a világ legjobb embere a Mamim miért nem? Miért nem láthatott felnőni, lehetett ott az esküvőmön, gratulálhatott amikor babát vártam? Miért nem simogathatja meg a lányom arcát és miért nem lehet rám büszke, hogy az Ő unokája ismét anya lesz???? Tessék nagy Istenhívők! Itt lecke lehet megoldani! És a nagyon nem válasz, hogy mert Isten így akarta!!! … Igen én is hasonlóképpen gondolom, így 20 év távlatából! Olyan vagyok, mint egy tank a férjemért és a gyerekeimért mindent megteszek! De ez egy tökéletes ember értelmetlen halála nélkül is ment volna! Az Isten hit a jellem gyenge embereknek való, akik "mástól" várják a megoldást. Hol van rá bizonyíték, hogy létezik? Sehol? A Biblia egy mesekönyv! Forgassa bátran aki a gyógyulást, az anyagi javakat stb. Istentől várja! Kedves Isten hívők! Mi újság a pedofil papokkal? Isten hű szolgáival? Homokszem a gépezetben? … Miért igen? Mer egy tűzzel vassal behozott vallás ezt mondja? Előtte az emberek (a magyarság) a természetben hitt a földben a vízben stb. Aztán jött a kereszténység és tűzzel vassal irtották a "régi módi" vallás hívőit, tanítóit!” (Egy 26 éves anyuka)

Nem hiszek. A kereszténység nagyon szép ötletként kezdődött- az embereknek utat mutatott a helyes élet felé, példabeszédekkel, és olyan (kitalált!) történetekkel, amik az akkori emberekre hatással volt. Ma már az egész a hatalomról szól. Annyi mindent bebizonyítottak, hogy nem igaz, és annyi rossz dolog történt isten nevében, hogy az szégyen. A mai embereknek nincs szükségük ilyen támaszra, vagy nem ilyen formában. Amúgy is- mi az, hogy isten? Anubisz is isten. Odin is. Danu is.„ (Anonymus)

Én nem tudom, hogy hiszek-e benne. Olyan furcsa.. Érdekes, ha létezik akkor miért akar rosszat ártatlan embereknek?? Pl.: miért hagyja, hogy elveszítsék a munkájukat a jó emberek és az utcára kerüljenek? Ezek szerint, ha létezik annyira nem is jó!(Anonymus)

Nem azért nincs Isten mert engedi a rosszat, hanem azért nincs mert nem tudja megváltani az embereket. Ha valóban mindenható lenne képes lenne hatni az emberekre. De sajnos rengeteg "keresztény" van, akinek a vallás annyit jelent hogy megkeresztelkedik. Ettől függetlenül ugyanúgy lop, csal, hazudik netán öl. Nincs isten. A "jaj, istenem" felkiáltás pedig csak egy berögződés, ettől még nem hiszem hogy létezne, mert "őt szólítom". Azt is szoktam néha mondani hogy "jesszum pepe". Na akkor mi van?! (Anonymus)

jaja nem lenne háború ha mindenki követné, és nem lenne bűnözés. viszont a tér, az idő, a fény, és a mindenség megteremtője akinek hatalmában volt mindent megalkotni, és semmi nem történhet az akarata nélkül mégis hányadik napon teremtette meg a végbélrákot, a fogszuvasodást, a perforálódó vakbelet (ha nincs semmi de tényleg semmi haszna miért tette egyáltalán belénk??? merthogy evolúció ugye nincs...) és hasonló nyalánkságokat? és őt nevezzük könyörületes istennek? Ugyanmár... hagyd... elég lenne csak belegondolniuk hogy pl az inkvizíció hogy nézett ki, hogy a rómaiak se olyan békésen terjesztették a hitet, és hogy hány embert öltek és kínoztak meg barbár módon az isten nevében. hogy uralkodóházakat és a fél világot irányították, hogy visszadobták pár száz évvel a tudományos fejlődést, hogy a földi "helytartók" hogyan élnek és miket követnek el esetenként? és még én vagyok a bűnös? pl a katolikus egyház olyan szinten távolodott el a gyökerektől hogy az félelmetes. Az isten létezése viszont nem ide tartozik, vagy nincs, vagy nem az akinek leírták, mert ennyi gonoszságot, ennyi szenvedést az akiről a bibliában szó van nem hagyna szó nélkül (mivel mindent ő teremtett ezért az összes baktériumot és vírust is, amire persze régen azt mondták hogy megátkozta, meg a sátán, stb... akkor mégis minek kellett pl a pestis ha egy könyörületes isten? hááátpersze:D) (bix válasza)

Összefoglalva: Van egy ISTEN aki: - nem segít de nem is árt -nem ad magáról jelet, nem avatkozik bele semmibe - csendben szemléli az eseményeket, nem torol meg, stb. -s enki nem látta, de van róla egy könyv abból a korból amikor azt hitték hogy a Föld lapos és léteznek boszorkányok  -soha nem fogja jobbá tenni az életemet, mert lehet hogy neki hosszabb távú tervei vannak és abba én már nem férek bele Miért higgyek benne? (Anonymus)

Hát barátom, téged az Isten védjen meg a közúti balesetektől, engem meg a függönylégzsák! Véletlenekkel példálózol. Mindig a Brian élete jut az eszembe mikor Brian beleesik a nagy mély gödörbe és bármit is mondd, a tömeg mindig azt mondja hogy "próféta, ő isten gyermeke, vezess minket" :D Ez is kb olyan. Megúsztam egy közlekedési balesetet, "ez isten műve". De ha nem úszod meg és meghalsz, vagy a gyereked meghal akkor is remélem nem azt a barmot fogod okolni aki frontálisan ütközött veled hanem Istent! (Anonymus)

"Miért hisztek Istenben?" A kérdés így volna helyesebb: Miért higgyek istenben. (Anonymus)

Miért higgyek Istenben?
Részletes válaszok

Sokan sokféle indokkal utasítják vissza az Istent, és állítják hogy nincs, nem létezik, ők legalábbis nem hisznek benne. Mert ha volna, ezt meg azt nem engedné meg, stb... Ezek a vélemények leginkább érzelmi alapállásból fakadnak, és nincs mögöttük semmiféle vizsgálat, sem megtapasztalás. Ugyanilyen alapon azt is el lehet utasítani, hogy egy nyitott ablakú szobába betörtek, mégpedig azzal, hogy a rendetlenséget egy hirtelen jött vihar okozta. A felfordulás a szélviharnak köszönhető, valaminek és nem valakinek vagy valakiknek. Ha azonban kellő ismerettel rendelkezünk a témát illetően, akkor az érzelmeinktől eltérő másféle válaszokra is juthatunk, mégpedig ésszerű, racionális válaszokra, az általunk rendelkező információk függvényében.

 Az Isten létezésével és az egyéb felmerülő problémákkal kapcsolatban elsősorban a Bibliából kaphatjuk meg a választ, mivel a Biblia az univerzumot teremtő Isten kinyilatkoztatása. Egyébiránt meg nem árt tisztában lenni azokkal a materialista filozófiákkal sem, amelyek jogot formálnak maguknak a dolgok eredetének magyarázatára. A materialista filozófia szerint a minket körülvevő intelligencia (az élőlényekben fellelhető genetikai információ, és az atomi/csillagászati/biológiai összhang rendszere) alapjaiban anyagi eredetű, végső soron tehát a papír írja a könyvet, mégpedig nem is akármilyet. Akinek ez tetszik, az ezt el is fogadja, és elfogadja azokat a válaszokat is, amelyek erről a tőről fakadnak. A Biblia azonban az ésszerűen gondolkodó emberhez közelebb álló válaszokat ad a dolgok eredetére és jelenlegi menetére vonatkozóan, úgy hogy ha már Istennel kapcsolatos kérdéseket tesz fel valaki, akkor hallgassa meg előítéletmentesen a Bibliából érkező válaszokat, ha pedig erre nem hajlandó, akkor feleslegesen ne tegyen fel kérdéseket.

Nincs Isten mert akkor a Mamim nem halt volna meg a 49. szülinapja után 2 nappal. 6 éves voltam akkor még elbúcsúzni sem volt lehetőségem... Az egyetlen ember volt aki igazán szeretett, mióta nincs a család széthullott.”

Az ember halálát alapvetően a genetikai kódba írott program/utasítás okozza, ezzel a sorrenddel: megtermékenyítés, kifejlődés, születés, felnövekedés, öregedés és halál. Ennek a jelenlegi folyamatnak a végső okát Ádám és Éva bűnében indokolja meg a Biblia, Ők fordultak szembe Istennel, és emiatt ők (és utódaik) szenvedték el Isten ítéletét. „de a jó és a rossz tudásának fájáról nem ehetsz, mert ha eszel róla, meg kell halnod.” (1Mózes 2:17) Ugyanakkor bárki meghalhat genetikai károsodás vagy egyéb előre nem látható baleset vagy szerencsétlenség következtében, amely teljesen független Isten létezésétől. Van aki úgy gondolkodik, hogy Isten nincs ezért meg ezért, de van pl. azért, mert x.y. focista berúgta a gólt/vagy éppen kivédte a kapus. Teljesen komolytalan hozzáállással állunk tehát szemben.

De akkor hagyjunk engem nézzük azt, hogy miért halnak éhen gyerekek a világ számos pontján, miért kell, hogy meghaljanak különböző betegségekben? … Ha tényleg van Isten (szerintem nincs), akkor szégyellheti magát, hogy idáig fajult a világ. Arra se képes, hogy a "teremtményeit" megregulázza? Ha megkérdezünk egy vallását gyakorló embert miért van ez a sok szörnyűség, akkor az emberekre keni. Meg, hogy Isten csak megteremt minket ő tudja mit miért tesz!”

A világon azért halnak éhen gyerekek, mert akik kezében van a hatalom, azok a saját jólétüket fontosabbnak tartják mások jóléténél [még ha ezt nyíltan nem is mondják ki.] De nem is halnak éhen azoknak gyerekei, akik kezében van a hatalom! Vajon miért költenek a világ vezetői inkább fegyverekre, mintsem hogy megszervezzék a megtermelt élelmiszerek világméretű elosztását, ill. még szélesebb körben történő termesztését? Mert fontosabb nekik a hatalmi pozíció megszerzése, mint a szegénység felszámolása. De ezért miért kellene Istennek szégyellnie magát? Az ember kezdetben az Isten nélküli utat választotta, és ez lett az eredménye. Ha egy kisgyereknek az édesanyja megmondja, hogy az ne menjen bele a sárba, de az mégis belemegy és jól összesározza magát, akkor a gyereknek szokták mondani, hogy szégyellje magát, és nem az anyák mondják maguknak, hogy szégyelljem magamat. Vagy nem?!

Ami a megregulázást illeti, az ókori kiválasztott népén keresztül megmutatta, hogy mikor, milyen formában és milyen mértékben regulázta meg őket. Ennek az lett a vége, hogy azt a testi zsidóságot elvetette, a híres jeruzsálemi templomot meg a római seregekkel elpusztíttatta. Títus diadalíve mutatja, hogy Isten beteljesíti ígéreteit, a büntetéssel kapcsolatban ugyanúgy, mint a jutalmazással kapcsolatban.

Amikor Jézus kijött a templomból, és tovább akart menni, odaléptek hozzá tanítványai, hogy megmutassák neki a templom épületeit.

Ő azonban így szólt hozzájuk: „Hát nem látjátok mindezt? Bizony, mondom néktek: nem marad itt kő kövön, amit le ne rombolnának.” (Máté 24:1-2; vö. 3Mózes 26:14-39)

Ugyanilyen ítéletben lesz része mindazoknak, akik elutasítják Istent és az Ő irányadó mértékeit. (vö. 2Thessalonika 1:8) Tehát az emberek gonosztetteit nem ildomos Istenre kenni, hiszen azokat az emberek követik el a többi emberek ellen. Milliók éheznek, milliók meg gurulnak a kövérségtől. Ez gazdasági és éghajlati viszonyoktól is függ, de az egyenlőtlenségeket éppenséggel világméretekben ki is lehetne egyenlíteni. De inkább telepítenek atombombákat azok, akik éppenséggel felszámolhatnák az éhezést is. Mégsem teszik. És hogy miért? Mert ők és az ő gyermekeik nem éheznek és nem is ismerik az éhezésnek még a fogalmát sem. A többiekkel meg nem nagyon törődnek. Jóllakott ember a lépes mézet is megtapodja (Példabeszédek 27:7), az éhező embert meg levegőnek nézi.

Igen válaszokat akarok? A mocskos gyilkosok miért élhetnek az én pénzemből évtizedeken át a börtönben (míg mások éhen halnak) és (számomra) a világ legjobb embere a Mamim miért nem? Miért nem láthatott felnőni, lehetett ott az esküvőmön, gratulálhatott amikor babát vártam? Miért nem simogathatja meg a lányom arcát és miért nem lehet rám büszke, hogy az Ő unokája ismét anya lesz???? Tessék nagy Istenhívők! Itt a lecke lehet megoldani! És nagyon nem válasz, hogy mert Isten így akarta!!! Igen én is hasonlóképpen gondolom, így 20 év távlatából! Olyan vagyok, mint egy tank a férjemért és a gyerekeimért mindent megteszek! De ez egy tökéletes ember értelmetlen halála nélkül is ment volna! ”

A gyilkosokat az emberi kormányzatok tartják életben, mondván, barbár dolog a halál büntetés. Azután halállal büntetik azokat, akikre ráengedik évek/évtizedek múlva a kiszabadult gyilkosokat, akik újra és újra szánt szándékkal ölnek. Isten Nóénak adott törvénye kimondta, hogy aki embervért ont, annak vére ember által ontassék ki. (vö. 1Mózes 9:6) A Mózesnek adott törvényben Isten megmondta:Ha pedig valaki szándékosan tör felebarátja ellen, hogy azt orvúl megölje, oltáromtól is elvidd azt a halálra.” (2Mózes 21:14)

Manapság meg olyan is van, hogy jó pénzért ügyvédeket fogadnak fel, akik olyan bírói ítéletért vetik latba teljes tudásukat, amiért megfizetik őket. Bizony az emberi igazságszolgáltatáson nehéz eligazodni, hogy az mennyiben jogszolgáltatás, és mennyiben igazságszolgáltatás.

Az, hogy valakinek a nagymamája korán elhalálozik, az Isten eredeti szándékával nincsen összhangban, hiszen örök életre teremtette az embert. Egy Istennek hátat fordított életútra viszont Isten nem adja az áldását, úgy hogy kit előbb, kit utóbb, utolér a testi leépülés és a halál. A betegségek pedig az örökölt genetikai károsodások eredményei, amelyeket válogatás nélkül öröklünk, ki többet, ki kevesebbet. Ugyanakkor vannak véletlen balesetek is, de ezeknek sem Isten az okozója, hanem emberi mulasztás, figyelmetlenség, stb. természeti csapások, a természet rendjébe való káros emberi beavatkozás. Viszont az is biztos, hogy Isten nem így akarta, hiszen amit Ő alkotott, az bizony a kezdetben nagyon jó volt!!! Tökéletes ember pedig jelenleg nincs a földön, hiszen mindenki bűnös, még Mária is az volt, Jézus édesanyja, különben nem kellett volna meghalnia, hanem még mindig itt élhetne a földön. Úgy hogy olyan nem létezik, hogy tökéletes emberek értelmetlen halála. Jelenleg az emberi halál egy büntetése annak, amit ősszüleink elkövettek. Az Istennel szemben elkövetett bűn tehát nem vehető könnyedén, és ezt meg kell tanulnia minden tanulékony embernek, aki ismét jó viszonyba akar kerülni Istennel.

Az Isten hit a jellem gyenge embereknek való, akik "mástól" várják a megoldást.”

Ezt sokan hangoztatják, ugyanakkor számon kérik Istentől, hogy miért nem regulázza meg a gonoszokat, és miért nem számolja fel a szegénységet, stb. Ezek az emberek magukat erős jelleműnek tartják (istenvádolásban valóban erős jelleműek), de a valóságban ezek az erős jellemű emberek mégsem képesek maguk megoldani azokat a problémákat, amelyekkel az emberiség világméretekben szembenéz. Tehát egyrészt Istentől megoldásokat várnak, azután maguk erősen nekifeszülnek a problémák megoldásának, és mivel nem tudják megoldani őket, ismét ott lyukadnak ki, hogy Istent vádolják azzal, hogy nem oldja meg a problémákat. S mivel nem oldja meg, így nincs is. Roppant szűk látókörű gondolatmenet ez, de nagyon elterjedt.

Hol van rá bizonyíték, hogy létezik? Sehol? A Biblia egy mesekönyv! Forgassa bátran aki a gyógyulást, az anyagi javakat stb. Istentől várja! „

Hol van a bizonyíték az emberi értelemre? Az ember alkotásai bizonyítják az emberi értelem létezését. Ugyanakkor egy természeti szükségszerűségnek engedelmeskedő hólavina nem elegendő magyarázat egy jégkastély létezésére. Az univerzum és benne millióféle biológiai komplex szervezet meg sokkal bonyolultabb mint akármelyik jégkastély, vagy valódi kastély teljes felszereléssel. Istent tehát a teremtett alkotások bizonyítják, hogy létezik (vö. Róma 1:20), hogy pedig a Biblia nem mesekönyv, erre bizonyíték az írásainak összhangja, beteljesült próféciái, az egész emberiségre kivetített erkölcsi jellemrajza, és az élet alapkérdéseire vonatkozó kielégítő válaszai. És nyilván az emberi lelkiismeret sem a puszta anyagból fejlődött ki, hiszen az anyagnak, mint olyan, lelkiismerete – tudomásunk szerint nincsen. De még az állatoknak sincsen. Na és sok állatias vonásokat felmutató embernek sem, de ez már egy másik történet, hogy hová fajult el az emberiség némely képviselője. Na és kik állítják leginkább azt, hogy a Biblia mesekönyv? Akik egyáltalán nem is ismerik!

Kedves Isten hívők! Mi újság a pedofil papokkal? Isten hű szolgáival? Homokszem a gépezetben? … Miért igen? Mer egy tűzzel vassal behozott vallás ezt mondja? Előtte az emberek (a magyarság) a természetben hitt a földben a vízben stb. Aztán jött a kereszténység és tűzzel vassal irtották a "régi módi" vallás hívőit, tanítóit!” (Egy 26 éves anyuka)

A pedofil papok leginkább a római katolikus egyház által kitermelt rossz gyümölcsök, melyek – szerintük mégis – jó fáról valók. Jézus szerint azonban a rossz gyümölcsök rossz fán teremnek és nem jón! (vö. Máté 7:16-20) Hogy ezt a vallást tűzzel-vassal hozták be? Igen, de Jézus sehol nem tanítja, hogy ez a módszer Isten akarata szerint való. Hanem azok a módszerek, amiket maga Jézus is alkalmazott. A magyarság hite nem a Fiát bűneink miatt feláldozó Istenre épült, a kereszténységnek pedig ez a lényege. (vö. János evangélium 3:16) Jézusnak Ádám és Éva bűnei, és a leszármazottak bűnei miatt kellett meghalnia, tehát az egész probléma lényege visszamegy az Édenbe, az ott történt eseményekhez. Az ősmagyarság vallása ettől az alaphelyzettől teljesen távol áll, és arra megoldást sem tud nyújtani. Aki tehát elutasítja a kereszténységet, az elutasítja Isten megoldását is a bűnre, és ha ezt helytelenül teszi, azzal szembe kell néznie. Elvégre ha Isten a tulajdonosa az univerzumnak (mivel Ő teremtette), akkor nyilván jogosan fog beavatkozni az általa jónak tartott időben, hogy a dolgok menetét az akarata szerint befolyásolja. Annak ellene szegülni pedig nem ajánlatos, mert az rosszabb, mint kigúvadt szemekkel tartósan a napba nézni. Minden szemészorvos csak csóválná a fejét, ha valaki ilyet tenne.

Nem hiszek. A kereszténység nagyon szép ötletként kezdődött- az embereknek utat mutatott a helyes élet felé, példabeszédekkel, és olyan (kitalált!) történetekkel, amik az akkori emberekre hatással volt. Ma már az egész a hatalomról szól. Annyi mindent bebizonyítottak, hogy nem igaz, és annyi rossz dolog történt isten nevében, hogy az szégyen. A mai embereknek nincs szükségük ilyen támaszra, vagy nem ilyen formában. Amúgy is- mi az, hogy isten? Anubisz is isten. Odin is. Danu is.„ (Anonymus)”

Semmiféle kitalált történetekről nincsen szó! Amit az apostolok cselekedeteiben olvashatunk a kereszténység kezdeti évtizedeiről, azok valóságos történelmi események, csak bele kell mélyedni az alapos megvizsgálásukba, és nem lendületből vett indokkal elutasítani őket! Hogy ma minden a hatalomról szól? Valóban! A szegény halászokból állók társasága a mammon pompájával megcifrázott Vatikán fellegvárává fajult. Sok egyház azért jött létre, hogy állami támogatásra pályázhasson. Az egész világon a hatalom és a pénz lett az isten. A valódi Istent meg kiebrudalta a tudomány. De a pénz és a hatalom és a hírnév istenét nem. Hogy nagyot változott a világ? A Biblia és Jézus és a próféták előre megmondták, hogy mindez be fog következni! És hogy annyi rossz dolog történt Isten nevében? Valóban! De ezért meg is kapják a 'jutalmukat' az elkövetők! Még ezután jön a bizonyítványosztás!

Mindnyájunknak meg kell ugyanis jelennünk Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megkapja, amit testi életében kiérdemelt, aszerint, hogy jót vagy gonoszat tett-e.” (2Korinthus 5:10, katolikus fordítás)

Itt nem mondja a szöveg, hogy ezrek és ezrek kifosztása és máglyára küldése elintézhető néhány modern kori bocsánatkéréssel. Ha ez így volna, akkor Pál nem mondott volna igazat. Csakhogy Pál írásai Istentől ihletettek, a római katolikus egyház tettei meg sok tekintetben az ördögtől, és a hatalomvágytól voltak inspiráltak. Lásd: itt.

Hogy kb. 1 milliárd ember mégis ilyen támaszra szorul és támogatja a r.k. egyházat, az magáért beszél. Támogatják, mert ők is mesekönyvnek tartják a Bibliát, és a saját egyházi hagyományaikat fontosabbnak. Sőt, még az is feltételezhető, hogy az egész katolikus egyházvezetés a valóságban nem is hisz Istenben. Hiszen ha hinnének Istenben, akkor nem mernének mindenféle egyházi szolgáltatásért pénz kérni, hiszen az ilyenféle pénzzel való kereskedésnek és kufárkodásnak nyoma sem volt az I. századi ősgyülekezetben. Nagy Konstantin pátyolgatása óta azonban meglódult az egyházi biznisz, és akik annak ellene merészeltek szólni, arra ráfogták hogy eretnek. Az eretnekeket pedig Aqunói Tamás filozófiája szerint abban a kegyben részesítették, hogy átkerülhessenek a másvilágra. Ma már ugyan nem dívik ez a gyakorlat, de azért még ma is bottal várják a szektásokat, ahogy ezt személyesen hallottam 2002-ben egy Ervin nevű erdélyi katolikus paptól.

Az pedig, hogy sokféle Isten van, a Biblia is írja:

Igaz, beszélnek istenekről, az égen és földön, mivel sok istenük és uruk van, nekünk mégis egy az Istenünk: az Atya, akitől minden származik, s akiért mi is vagyunk, egy az Urunk, Jézus Krisztus, aki által minden van, s mi magunk is általa vagyunk.” (1Korinthus 8:5-6)

Ezt el lehet fogadni, el lehet utasítani, de ha valaki rosszul választ, akkor nem lesz visszaút, és a tetteiért felelnie kell, hogy milyen életutat választott. Krisztust követte-e, vagy a saját feje után ment, és emberi/politikai/társadalmi filozófiákat választott, amelyek egyébként teljes erkölcsi csődbe vezették az emberiséget. Csupán Magyarországon jelenleg kb. naponta hatan lesznek öngyilkosok, és ezek nagy valószínűséggel a bibliai reménység nélkül éltek, kiszolgáltatva a legalizált törvények mögé bújtatott emberi nemtörődömségnek és kizsákmányolásnak.

Én nem tudom, hogy hiszek-e benne. Olyan furcsa.. Érdekes, ha létezik akkor miért akar rosszat ártatlan embereknek?? Pl.: miért hagyja, hogy elveszítsék a munkájukat a jó emberek és az utcára kerüljenek? Ezek szerint, ha létezik annyira nem is jó!(Anonymus)

A munkahely elvesztése csupán egy a sok minket érő szerencsétlenségből, de ott vannak a betegségek és egyéb szerencsétlenségek is. Ezek (és más dolgok) mind abba a kategóriába tartoznak, hogy egyszer s mindenkorra megtanuljuk, az Isten nélküli élet, az Isten elutasítása világméretekben ilyen problémákkal teli társadalmat eredményez. Ha egy felkészületlen, magát szakembernek kiadó laikusnak engedik át egy hatalmas hajó kormányzását, annak elkerülhetetlenül katasztrófa az eredménye. Lám, pedig a Titanicnak profi hajós volt a kapitánya, mégis jéghegynek engedte a hajót, mivel azt ész nélkül hajtották előre a vaksötét éjszakában. Mentőcsónak meg épphogy volt néhány. A világ vezetői ugyanígy gondolják komolyan, hogy sikeresek lehetnek az emberiség kormányzásában, és jó irányba vezetik a népeket. A népek meg áldásukat adják az igyekezetre. Azután meg nem győznek megszabadulni azoktól, akiket a saját nyakukba varrtak. Vajon nem erről szól a demokrácia? De a teokrácia sem arról szól, amit a történelmi egyházak bemutattak, Isten nevében ölették az ellenséget, Isten segítségét kérve püspöki és bíborosi szinten az egymás elleni győzelem érdekében. Hol tanított ilyet Krisztus? Hol gyakorolt ilyet Krisztus? Hol engedélyezte, hogy fasiszta gyilkosokkal konkordátumot kössenek a jólétük érdekében? Jézus elutasította a világ feletti hatalmat Sátántól, a magát legrégebbinek tartó egyház meg mohón nyúlt utána. De azért annyira nem régi, hogy Jézus alapította volna. Mert amit Jézus alapított, az Krisztus menyasszonya, és a tagjaik valamennyien fedhetetlenek. (vö. Jelenések könyve 14:1-5; Efézus 5:27) De azokat nem is nevezi a Biblia sehol szent szajhának, mint ahogy a r. katolikus egyházat nevezik egyébiránt.

Nem azért nincs Isten mert engedi a rosszat, hanem azért nincs mert nem tudja megváltani az embereket. Ha valóban mindenható lenne képes lenne hatni az emberekre. De sajnos rengeteg "keresztény" van, akinek a vallás annyit jelent hogy megkeresztelkedik. Ettől függetlenül ugyanúgy lop, csal, hazudik netán öl. Nincs isten. A "jaj, istenem" felkiáltás pedig csak egy berögződés, ettől még nem hiszem hogy létezne, mert "őt szólítom". Azt is szoktam néha mondani hogy "jesszum pepe". Na akkor mi van?! (Anonymus)

Isten képes hatni azokra az emberekre, akik hajlandók engedni Neki, mert annyi rossz tapasztalat után belátják, hogy a Jézus Krisztus követése eredményezi minden szinten és minden tekintetben a felebaráti szereteten épülő társadalom jólétét és boldogulását. Akik álkeresztények, azok a valóságban nem istenhívők, hanem a tetteik szerint ateisták, istentagadók.

Vallják, hogy Istent ismerik, de cselekedeteikkel tagadják, mivelhogy útálatosak és hitetlenek és minden jó cselekedetre méltatlanok.” (Titusz 1:16) Az ilyenek magukat csapják be, mivel Istent becsapni nem lehet. Másokat megbotránkoztatnak, de a jutalmukat megkapják. Ezért hát mindenkinek a maga felelőssége, hogyha Jézus Krisztust Urának vallja, és JHVH-t az Istenének, akkor úgy is éljen! Állandó harcban kell tehát lennie minden kereszténynek a saját bukott teste gonosz kívánságai ellen, mert ha enged neki, és sorozatosan és elmélyülten enged neki, akkor ott köt ki, ahol a gonosz tanyázik.

jaja nem lenne háború ha mindenki követné, és nem lenne bűnözés. viszont a tér, az idő, a fény, és a mindenség megteremtője akinek hatalmában volt mindent megalkotni, és semmi nem történhet az akarata nélkül mégis hányadik napon teremtette meg a végbélrákot, a fogszuvasodást, a perforálódó vakbelet (ha nincs semmi de tényleg semmi haszna miért tette egyáltalán belénk??? merthogy evolúció ugye nincs...) és hasonló nyalánkságokat? és őt nevezzük könyörületes istennek? Ugyanmár... hagyd... elég lenne csak belegondolniuk hogy pl az inkvizíció hogy nézett ki, hogy a rómaiak se olyan békésen terjesztették a hitet, és hogy hány embert öltek és kínoztak meg barbár módon az isten nevében. hogy uralkodóházakat és a fél világot irányították, hogy visszadobták pár száz évvel a tudományos fejlődést, hogy a földi "helytartók" hogyan élnek és miket követnek el esetenként? és még én vagyok a bűnös? pl a katolikus egyház olyan szinten távolodott el a gyökerektől hogy az félelmetes. Az isten létezése viszont nem ide tartozik, vagy nincs, vagy nem az akinek leírták, mert ennyi gonoszságot, ennyi szenvedést az akiről a bibliában szó van nem hagyna szó nélkül (mivel mindent ő teremtett ezért az összes baktériumot és vírust is, amire persze régen azt mondták hogy megátkozta, meg a sátán, stb... akkor mégis minek kellett pl a pestis ha egy könyörületes isten? hááátpersze:D) (bix válasza)

Végbélrák, fogszuvasodás és perforálódó vakbél (stb.) mind mind ahhoz a világhoz tartoznak, amelyeken nincsen Isten áldása. Na de egy Istentől elidegenedett világon miért is lenne Isten áldása? Majd ami azután jön, azon rajta lesz. De ott nem is lesznek ilyen rossz dolgok. Hogy pedig a „földi helytartók” vezetésével milyen szinten távolodott el a r. k. egyház a gyökerektől, hát a valóban félelmetes. De az még félelmetesebb, hogy ennek ellenére jó 1 milliárd tagjának ez fel sem tűnik. Bizony, nem a Hitler-féle főbűnösök a valódi veszélytényezők, hanem a megbabonázott milliós tömegek. A vezetők csak bábuk, és ha senki nem figyelne rájuk, magukra maradnának és szégyenkezve hazamennének. Hanem a tömegek azok, akik ha megvakíttatnak és bevadulnak, akkor abból lesz a világháború, abból lesz a Jézus halálra adása közmegelégedésre, és a Barrabás-féléknek a szabadon bocsátása. Abból van a baj, ha valaki hagyja magát belesodródtatni a tömegbe, aztán ha elszabadul a pokol, onnan már csak a szerencsén múlik, hogy kinek van kiút és kinek nincs. Vagy az ateista filozófiát követő tömeg tapossa halálra, vagy a tömeg által passzírozott ateista filozófia. A végeredmény ugyanaz.

Ne kövesd a tömeget gonoszság elkövetésében, és ne csatlakozz a perben a többség vallomásához, eltérve az igazságtól.” (2Mózes 23:2, Káldi Neovulgáta ford.)

Összefoglalva: Van egy ISTEN aki: - nem segít de nem is árt -nem ad magáról jelet, nem avatkozik bele semmibe - csendben szemléli az eseményeket, nem torol meg, stb. -senki nem látta, de van róla egy könyv abból a korból amikor azt hitték hogy a Föld lapos és léteznek boszorkányok  -soha nem fogja jobbá tenni az életemet, mert lehet hogy neki hosszabb távú tervei vannak és abba én már nem férek bele Miért higgyek benne? (Anonymus)

Mindenki belefér az Isten terveibe, aki szeretne beleférni. Az igaz, hogy Isten csendben szemléli az eseményeket, de ettől függetlenül bármikor bárkinek beleszólhat az életébe, ha ezt Ő így látja jónak. Pál apostolnak pl. volt amikor csoda útján beleszóltak az életébe (a damaszkuszi úton), ami a megtérését eredményezte, ugyanakkor amikor meg kérte, hogy a tüskét távolítsák el a testéből, az volt a válasz, hogy Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el.” (2Korinthus 12:9) Tehát az isteni erő bennünk gyengékben tud sikeresen munkálkodni és hasznot hajtani, de ha magunkat erőseknek tartjuk, hogy bizony mi majd megmutatjuk, akkor Isten nem használ fel minket céljai megvalósításához. Isten a gyengékkel, lenézettekkel, a semmikkel viszi véghez azt, amiknek az erősek ellenállnak. Ha valaki magát erősnek tartja, a saját lábán megállónak, Isten nélküli karrierre törekvőnek, azt Isten kikerüli, átlépi, mint egy szellemi árnyékot, mint egy szellemi halottat. Gőgösökkel Isten nem foglalkozik, de ha útjában áll, vagy elérkezik a meghatározott idő, akkor megítéli. Be van ígérve ez is az is, ki mit választ, azt kapja. Nem véletlenül mondta Jézus:

Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak. Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.” (Máté 7:13-14)

Ma ugyanez van, és az arány talán ma még rosszabb, mint kétezer éve.

Hát barátom, téged az Isten védjen meg a közúti balesetektől, engem meg a függönylégzsák! Véletlenekkel példálózol. Mindig a Brian élete jut az eszembe mikor Brian beleesik a nagy mély gödörbe és bármit is mondd, a tömeg mindig azt mondja hogy "próféta, ő isten gyermeke, vezess minket" :D Ez is kb olyan. Megúsztam egy közlekedési balesetet, "ez isten műve". De ha nem úszod meg és meghalsz, vagy a gyereked meghal akkor is remélem nem azt a barmot fogod okolni aki frontálisan ütközött veled hanem Istent! (Anonymus)

Isten a mostani korszakban nem csinál olyan feltűnő csodákat, mint pl. az első században, amikor a Jézust és az általa alapított egyházat igazolta a hitetlen zsidók, ill. a pogány népek előtt. Általánosságban tehát elmondható, hogy Isten létezése nem helyettesíti a függönylégzsákot, mint ahogy éjszaka a takarót sem. Ha valaki nem takarózik be, attól még hogy Isten létezik, jócskán megfázhat. Isten nem teszi feleslegessé a takarót. De ha valakinek nincsen takarója, Isten adhat neki, hiszen ezt mondja az igéjében:

A kinek pedig van miből élnie e világon, és elnézi, hogy az ő atyjafia szükségben van, és elzárja attól az ő szívét, miképen marad meg abban az Isten szeretete? Fiacskáim, ne szóval szeressünk, se nyelvvel; hanem cselekedettel és valósággal.” (1János 3:17-18)

Tehát arra vagyunk buzdítva, hogy nyújtsunk segítséget másoknak, legyünk együtt érzők, legyünk a tetteinkben is valódi Krisztus-követők, és ne csak szavainkban. És legyünk figyelmesen közlekedők. Tartsuk be a közlekedési szabályokat. Na persze, attól még érhetnek minket balesetek. Mások nekünk jöhetnek, vagy tönkre mehet az autónk és balesetet szenvedünk. De ettől függetlenül Isten azért még létezik. Függetlenül attól, hogy elérjük-e balesetmentesen az úticélunkat, vagy sem. Mert a létezése nem attól függ, hogy per pillanat hogyan mennek a dolgaink. Isten létezését az alkotásai bizonyítják, és ezek között is az a gondoskodás, az a közigazgatás, amit a Biblián keresztül bevezetett a keresztény gyülekezetben, és az a reménység, amely átjárja a keresztény gyülekezet minden valóban szívből önátadott tagját.

Azután pedig, amikor eljön a nap, Isten kinyilvánítja az Ő hatalmát, hogy megmutassa azt azok érdekében, akik Hozzá tartoznak – azok ellen, akik megvetik Őt. Ez az ígéret világosan ki van jelentve a Bibliában, és akiket érdekel, azok ezt meg is találják benne!

"Miért hisztek Istenben?" A kérdés így volna helyesebb: Miért higgyek istenben. (Anonymus)Hogy miért higgyen valaki Istenben? Mert az Isten létezése a világegyetem létezése mögött van, a világegyetem létezése az Ő létezésén alapul. Egyébként semmi nem indokolja, hogy bármi is létezzen. Nem azon mérhető le tehát Isten létezése, hogy a dolgok jelen állásában hogyan mennek, hanem azon, hogy kinyilatkoztatást kaptunk Istentől, hogy miképpen kezeljük a dolgokat, hogy azok sikeresek, és az Ő akaratával összhangban legyenek. Márpedig, akik alkalmazzák az isteni alapelveket az életükben, azok elmondhatják, hogy ezek az alapelvek az élet minden területén megállják a helyüket, és kielégítően jót eredményeznek. Úgy az emberi kapcsolatok terén, mint a lelki kiegyensúlyozottság terén. Elvégre Annak a kezébe tettük le az életünket, Aki életnek és halálnak is az Ura, s amelyről a tudósok még azt sem tudják, hogy az egyáltalán micsoda, és hogyan jött létre. Így dicsőíti a létezés maga Istent, a létezés egyedüli Okát, mialatt az ateistáknak fogalmunk sincs sem a dolgok hátteréről, sem a dolgok sikeres menetének receptjéről, a jövőről nem is beszélve. A jövő tehát különösen az Isten emberéé, úgy hogy csak ezt tanácsolhatom: HIGGY ISTENBEN, CSELEKEDD AZ Ő AKARATÁT, ÉS AKKOR ÉLETED HAJÓJA BIZTON BEFUT A VALÓDI ÉLETTEL TELI MEGELÉGEDÉS KIKÖTŐJÉBE!!!

Mi nem tartozunk azok közé, akik elpártolnak és elkárhoznak, hanem azok közé, akik hisznek és megmentik életüket.” (Zsidók 10:39, katolikus fordítás)

Lásd még:

Nincsenek megjegyzések: