motto:

A blog célja, hogy eligazítson a TEREMTÉS - EVOLÚCIÓ – BIBLIAI kérdésekben, rámutatva arra, hogy miközben az egyetlen őssejtből való evolúciós leszármazás és fajátalakulás csupán egy társadalomra erőltetett tudományos hipotézis, addig a Biblia kijelentései a történelmi világpróféciák, az emberi jellemábrázolás és erkölcsi alapvető irányadó mértékek tekintetében abszolút pontosak, időtállóak és az emberiség jövőjére vonatkozóan megbízhatóan iránymutatóak. - A Dániel könyve beszámol a végidőben egymás ellen harcoló királyokról, akik egy asztalnál ülnek, és egymással hazugságot beszélnek. Az Északi és Déli király küzdelme Armageddon csatájában fog tetőzni, amikor Krisztus átveszi a Föld irányítása feletti hatalmat. Hogy akkor ki fog állva maradni és ki nem, ez minden embernek az önkéntes választásától függ. Dániel 12:1 És abban az időben feláll Mihály, a nagy fejedelem, aki a te néped mellett áll; és a szorongattatásnak olyan ideje lesz, amilyen nem volt attól fogva, hogy nemzet van, egész addig az ideig: és abban az időben megszabadul néped, mind, aki a könyvben beírva találtatik.

2023. május 1., hétfő

A sötét anyag és Isten

 


Ami fizikai formában nincs, azt nem lehet kimutatni, ezért nem is ellenőrizhető, létezik-e?

Ilyen alapon intelligencia sem létezik. Mivel mutatható ki, hogy ebben a betűsorrendben van-e intelligencia vagy nincs?

Ami semmilyen módon nem mutatható ki, arról mi alapján lehet kijelenteni, hogy VAN?

A hatásából.

A sötét anyag

A sötét anyag egy láthatatlan anyag, amely szinte mindenhol megtalálható az univerzumban. Számos kísérlet folyik a sötét anyag részecskéinek közvetlen kimutatására és tanulmányozására, de még egyik sem járt sikerrel. A sötét anyag nem lép kölcsönhatásba az elektromágneses erővel. Ez azt jelenti, hogy nem nyeli el, nem veri vissza vagy bocsát ki fényt, így rendkívül nehéz észrevenni.

Mi ad egyértelmű bizonyítékot a sötét anyagra? - Bár a csillagászok nem látják a sötét anyagot, kimutathatják annak hatását, ha megfigyelik, hogy a sötét anyagot tartalmazó hatalmas galaxishalmazok gravitációja hogyan hajlítja meg és torzítja el a halmaz mögött található, távolabbi galaxisok fényét. Ezt a jelenséget gravitációs lencséknek nevezik.

Isten

Ami Istent illeti, miben áll az ő hatásgyakorlása? A kozmológusoknak fejfájást okoz az a tény, hogy a mi Univerzumunk finomhangoltnak tűnik az élet létezéséhez. Az ősrobbanás során keletkezett alapvető részecskék megfelelő tulajdonságokkal rendelkeztek ahhoz, hogy lehetővé tegyék a hidrogén és deutérium - az első csillagokat létrehozó anyagok - kialakulását.

Az ezekben a csillagokban lejátszódó nukleáris reakciókat szabályozó fizikai törvények aztán létrehozták azt az anyagot, amiből az életet hordozó közeg áll - a szenet, a nitrogént és az oxigént. Hogyan lehetséges, hogy az univerzumban az összes fizikai törvény és paraméter véletlenül olyan értékeket mutat, amelyek lehetővé tették a csillagok, bolygók kialakulását és végül az életet hordozó közeg létezését?

Egyesek szerint ez csak egy szerencsés véletlen egybeesés. Mások szerint nem kellene meglepődnünk, ha biobarát fizikai törvényeket látunk - elvégre ezek hoztak létre minket, mi mást látnánk tehát? A teisták azonban azt állítják, hogy ez egy kedvező feltételeket teremtő Isten létezésére utal.

Ahogy a Bibliában olvassuk:

"Aki hatalma szavával fentartja a mindenséget... Mert minden háznak van építője, aki pedig mindent elkészített, az Isten az... Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy ami látható, a láthatatlanból állott elő.... Mert ami benne láthatatlan, tudniillik az ő örökkévaló hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva alkotásaiból megérthető és meglátható." (Zsidók 1:3; 3:4; 11:3; Róma 1:20)

Analóg konzekvencia

Az adott történés fajsúlya bizonyíték annak a hatásmechanizmusnak a minőségére, amely a történés hátterében áll.

Az a valóság, hogy intelligenciát vetsz be

a,) az ellen az intelligencia /vagy hatásmechanizmus/ ellen, amit tagadni akarsz

b,) vagy kész vagy elfogadni

Ha a minőség megköveteli a hatásmechanizmus /sötét anyag/ vagy az intelligencia közreműködését /Isten/, és mégis tagadod azt, akkor ez a tagadás a te intelligenciádat unintelligens megnyilvánulássá teszi.

Végső konzekvencia

A sötét anyag elfogadása

A sötét anyag elfogadása majdnemhogy semleges jelentőséggel bír, közvetlen érdekeltsége nincs benne az embernek, amennyiben helytálló az a megállapítás, hogy a sötét anyag nem árt nekünk. Úgy tűnik, senkit sem öltek meg a sötét anyag száguldó foltjai. Tehát bár minden másodpercben több milliárd sötét anyag részecskének kell áthaladnia rajtunk, a legtöbb akadálytalanul halad át.

Isten elfogadása

Az az isten elfogadhatatlan az ateisták számára, amelyik egyben erkölcsi követelményeket is szab, amelyik nem szab, az közömbös nekik. Ez világosan mutatja, hogy az ateistáknak nem az istenkérdés a lényeges, hanem az erkölcsi szabadság mindenek felettisége.

[Ami természetesen rendkívül aljas visszaélésekhez vezethet, erről szól a hatezer éves véres emberi történelem. Ugyanakkor ez a visszaélés a vallásilag látszólag elkötelezettekre is érvényes, amennyiben az számukra nem jár erkölcsi kötelezettséggel, vagy éppen járna, de visszautasítják azt.]

Titusz 1:16 Vallják, hogy Istent ismerik, de cselekedeteikkel tagadják, mivelhogy útálatosak és hitetlenek és minden jó cselekedetre méltatlanok.


Nincsenek megjegyzések: