motto:

A blog célja, hogy eligazítson a TEREMTÉS - EVOLÚCIÓ – BIBLIAI kérdésekben, rámutatva arra, hogy miközben az egyetlen őssejtből való evolúciós leszármazás és fajátalakulás csupán egy társadalomra erőltetett tudományos hipotézis, addig a Biblia kijelentései a történelmi világpróféciák, az emberi jellemábrázolás és erkölcsi alapvető irányadó mértékek tekintetében abszolút pontosak, időtállóak és az emberiség jövőjére vonatkozóan megbízhatóan iránymutatóak. - A Dániel könyve beszámol a végidőben egymás ellen harcoló királyokról, akik egy asztalnál ülnek, és egymással hazugságot beszélnek. Az Északi és Déli király küzdelme Armageddon csatájában fog tetőzni, amikor Krisztus átveszi a Föld irányítása feletti hatalmat. Hogy akkor ki fog állva maradni és ki nem, ez minden embernek az önkéntes választásától függ. Dániel 12:1 És abban az időben feláll Mihály, a nagy fejedelem, aki a te néped mellett áll; és a szorongattatásnak olyan ideje lesz, amilyen nem volt attól fogva, hogy nemzet van, egész addig az ideig: és abban az időben megszabadul néped, mind, aki a könyvben beírva találtatik.

2022. november 16., szerda

Tudományos ketrecharc


Az evolucionisták legerősebb érve elméletük alátámasztására, hogy Isten nélkül akarnak élni. Az összes többi erre épül.

Gondolj bele, ha Isten a Teremtő létezik, akkor az összes tudományos hírnév és tekintélyvadászatnak vége van, és a tudományt patronáló pénzforrások elapadnak. 

Továbbá akkor kiderül, hogy a tudomány szavahihetősége megbukik, és az eddig a tudományon nevelt emberiségről kiderül, hogy félre lettek vezetve. Életmódjukat, hogy bátran éljenek Isten nélkül a saját pillanatnyi érdekeiket keresve, ennek a filozófiának köszönhetik, aminek végeredménye, hogy önző módon éltek a föld javaival, és a végtelenségig kizsákmányolták azt.

Hiszen egyszer élünk, vegyél hát ki minél többet a jelenből, amit megszerzel, az a tiéd, úgy is az a sorsod, hogy a sivár atomtemető örökre magába zárjon - elvégre abból származol. Atomból lettél és atommá leszel, a közbeeső kirándulásnak semmi értelme. Hanem annyi: jól érezted magad? Akkor már megérte. A tudomány magára vállalta azt a feladatot, hogy elszórakoztasson.

Nyilván a szerep hálás, mert sok babért tudnak learatni az érdekorientáltak, akik sikeresen hangolják Isten ellen az embereket, és felszabadítják őket a vallási nyűgök megkötözöttségei alól. S mindezt a tudományos felvilágosultság nevében. Kell-e ennél nagyobb elismerés?

Richard Dawkinst úgy üdvözölték egy rajongói összejövetelen, hogy Anglia első számú gondolkodójának nevezték. - Megérinthetem a ruháját? - Így egy másik ember a tömegből.

A népszerűségnek ez a formája vetekszik Pál apostol valamikori népszerűségével, akiről olvassuk:

Apcs 19:11 És nem közönséges csodákat cselekszik vala az Isten Pál keze által:

Apcs 19:12 Annyira, hogy a betegekhez is elvivék az ő testéről a keszkenőket, vagy kötényeket, és eltávozának azoktól a betegségek, és a gonosz lelkek kimenének belőlük.

Különösen Jézussal kapcsolatban volt nagy értékű ez a felfogás:

Máté 9:20 És íme, egy asszony, aki tizenkét év óta vérfolyásban szenvedett, hozzájárulván hátulról, illeté az ő ruhájának szegélyét.

Máté 9:21 Mert ezt mondja magában: Ha csak ruháját illetem is, meggyógyulok.

Máté 9:22 Jézus pedig megfordulván és reá tekintvén, monda: Bízzál leányom; a te hited megtartott téged. És meggyógyult az asszony abban az órában.

Akik Dawkins ruháját megérinthették, azokat majdnem ájulás környékezte, hogy a számukra nagy Mesterrel közvetlen kontaktusba kerülhettek. Azzal, aki a tudományos arénában kiütötte az istenhitet gügyögő édenkerti hupikék törpikéket. [Legalábbis ők ebben a hiszemben élnek.]

Gondolj bele, mekkora vívmány ez: szabadon garázdálkodhatsz, szabadon paráználkodhatsz, nem jár érte isteni büntetés. Hiszen bűn mint olyan, nem is létezik, mint ahogy szabad akarat sem létezik, természeti törvényszerűségekből kifolyólag determinált minden történés. Azt teszed, amit benned a természeti erők diktálnak. Nem te vagy önző, hanem önző benned az önző gén, ahogy a Mester, Dawkins tanította.

Repülő spagettiszörny nem létezik, hanem létezik repülő eufória, a szabadság mámora, kellemes közérzet, fokozott jólét, intenzív boldogság érzet, rózsaszín kábulat. Vége az önkényes istenuralomnak, helyette van emberhez méltó felvilágosult demokrácia, /amelyben nem mellékesen általános alkatrész a nemzetközi korrupció és annak vadhajtásai./

De sebaj, a szabadság minden pénzt megér, ezért öljük a minket felszabadító tudományba, amely garantáltan vezet minket az isten nélküli társadalom eszménykép-illúziójába, ahol az általános erkölcs olyan képlékeny, mint az a pofon, amit lekennek annak, akinek az igazság elsőrendű fontosság minden hamissággal szemben.

Egy szabadságra épülő társadalomnak nem feltétlenül kell az igazságra épülnie, amely ha megkötöz, akkor kárára van annak az érdeklétnek, ami minket felszabadít.

Csak úgy reng a ketrec, a felajzott nép vivátot zengedez és ünnepli a győztes felszabadítót.

De az illuminált állapotot követi a keserű kijózanodás valósága.

Ha nem létezne szabad akarat, az éttermekben nem létezne A la Carte étlap, csak menü, abból is csak egy.

Jön a pincér és hozza a számlát, amelyen ez áll:

Az igaz emberré válás első lépése, hogy az ember felismeri magáról, hogy mekkora önámító.

[Na ne, ezért nem fizetek egy kanyit se. Nekem nem éri meg a felvilágosultságnak ez a formája. Inkább megyek az ingyenes népkonyhára.]

Minél mélyebbre ássák, annál erősebb gyökérrel bír és bújik elő az igazság virága a valódi szabadságra méltók kertjében.

Ján 8:31 Monda azért Jézus ... Ha ti megmaradtok az én beszédemben, bizonnyal az én tanítványaim vagytok;

Ján 8:32 És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.


Nincsenek megjegyzések: