motto:

A blog célja, hogy eligazítson a TEREMTÉS - EVOLÚCIÓ – BIBLIAI kérdésekben, rámutatva arra, hogy miközben az egyetlen őssejtből való evolúciós leszármazás és fajátalakulás csupán egy társadalomra erőltetett tudományos hipotézis, addig a Biblia kijelentései a történelmi világpróféciák, az emberi jellemábrázolás és erkölcsi alapvető irányadó mértékek tekintetében abszolút pontosak, időtállóak és az emberiség jövőjére vonatkozóan megbízhatóan iránymutatóak. - A Dániel könyve beszámol a végidőben egymás ellen harcoló királyokról, akik egy asztalnál ülnek, és egymással hazugságot beszélnek. Az Északi és Déli király küzdelme Armageddon csatájában fog tetőzni, amikor Krisztus átveszi a Föld irányítása feletti hatalmat. Hogy akkor ki fog állva maradni és ki nem, ez minden embernek az önkéntes választásától függ. Dániel 12:1 És abban az időben feláll Mihály, a nagy fejedelem, aki a te néped mellett áll; és a szorongattatásnak olyan ideje lesz, amilyen nem volt attól fogva, hogy nemzet van, egész addig az ideig: és abban az időben megszabadul néped, mind, aki a könyvben beírva találtatik.

2023. augusztus 3., csütörtök

Az istengyűlölet nyilvános virgácsai - 1. rész


"Légy bölcs fiam, és vidámítsd meg az én szívemet;
hogy megfelelhessek annak, aki engem ócsárol."
(Példabeszédek 27:11)

>Ön vállalja, hogy nem használja fiókját vagy a Szolgáltatásokat semmilyen illegális vagy tiltott tevékenységre. A jogosulatlan tevékenységek közé tartozik, de nem kizárólagosan: valakinek a zaklatása, bántalmazása, rágalmazása, becsmérlése, megfélemlítése vagy megkülönböztetése ... vallás ... alapján;<

Úgy látszik, az internet nyilvánossága nem tartozik azon területek közé, ahol tiltott vagy illegális lenne a vallás, vagy Isten rágalmazása vagy becsmérlése. Az ateista lelkületű emberek ezt ki is használják: akik megfogalmazzák és propagálják, azoknak ez minden további nélkül engedélyezett. Hovatovább egyenesen kitaszították Istent az általa teremtett univerzumból.

S mindezt azon az alapon, hogy a tudomány teljes csődöt mond az Isten létezésének a bizonyításában. Ez vajon erény vagy fogyatékosság?

Hogy a tudomány mit hagy figyelmen kívül, az nem bizonyítja a megbízhatóságát, bizonyíthatja az a hiányosságát is!

Ha a tudomány az eszközeivel nem tudja bizonyítani Istent, az azt bizonyítja, hogy nem is létezik? Nem lehetséges, hogy fogyatékos a tudomány eszköztára?

Lényegében a tudomány a tudományt tekinti az igazsághoz vezető abszolút és egyetlen igazolható hozzáférésnek, miként a vak a fehér botot. De a vak honnan tudja, hogy fehér a botja, ha nem mondják meg neki?!

1., "Az ateizmus az arrogáns hit, hogy az egész univerzum nem a mi javunkra teremtetett ."- Michael Nugent

Miféle érdem száműzi a sziklák tetejére azt, akinek köszönhetjük, hogy puha párnák közt alhatunk, jóllakottan, szeretteink meghitt közelségében. S akik mindezt nélkülözik, neme annak károsultjai, hogy az ember az erőforrásait évezredek óta halálos fegyverekre költi, nem képes a békés megegyezésre, mert az neki nem üzlet, profitot nem gyarapít, csak a semmibe vett életek sehol nem jegyzett számait. Ellenben könnyen szórja a szitkot Annak, akitől az életet kaptuk és aki minden életfeltételünket, mint anya a gyermekét, a gondviselés bölcsőjében ringatja.

Távol a város zajától, de mégis könnyen megközelíthető helyen, a vízparti nyaraló gondozott kertjében megtalálnak mindent: napozóágyak, kialakított tűzrakóhely, kerti garnitúra. A konyhasarokban elektromos tűzhely, hűtőszekrény, kapszulás kávéfőző, nappali étkezősarokkal és színes TV-vel, 3 ágyas hálószoba 3 heverővel és erkéllyel, ami szükség esetén 2-3 pótággyal kiegészíthető. Az apartmanház önálló belső parkolóval rendelkezik, és van lehetőség kempingezésre és sátorozásra is.

Az ateista horgász amikor ezt a maga élvezeteire igénybe veszi, hol hagyja az arrogáns hitét, hogy mindez nem a javára készíttetett? Csak nem használ kettős mércét, amikor az általa felhasznált értékeket minősíti? De ha az univerzum nem a javára készíttetett, akkor hogyan tud az univerzum által biztosított alkatrészekből magának kényelmet kovácsolni földi viszonyok között? Nem kellene pl. az angol WC helyett mondjuk egy gödröt biztosítania a szállásadónak a kert végében, hogy jogosan utasíthassa vissza a javára tett intézkedéseket?!

2., "Ne fenyegess meg egy ateistát azzal, hogy "a pokolra jut", mert ők nem hisznek ebben. Ez olyan, mintha egy felnőttet azzal fenyegetnél, hogy a Mikulás nem hoz neki ajándékot karácsonyra." - ismeretlen

Teljesen mindegy, hogy az ateista hogyan reagál az ellene felhozott érvekre, az a lényeg. hogy szembesüljön velük, az már jogalap a megítélésére. Az olyan, mint a vasúti átjáróban a sorompó jelzése, ha nem veszi figyelembe, a vasúttársaság nem hibáztatható, ha a vonat kivasalja a mellényét, amiben pöffeszkedett előtte.

3., Epikurosz vádjai: - Akarja-e Isten megakadályozni a gonoszt, de nem képes rá? Akkor nem mindenható."- Akarja, képes is rá és meg is teszi. De azt akarja, hogy valljál színt, melyik oldalon állsz?

"Képes, de nem akar? Akkor rosszindulatú." - Ki van tűzve a műtét időpontja, miért toporzékol most bárki, aki hiányolja a műtétet?

"Egyszerre képes és akar? Akkor honnan jön a gonosz?" - A képesség és akarat ütközik a szabadsággal való visszaélés miatt.

"Se nem tud, se nem akar? Akkor miért nevezzük őt Istennek?” - Tud is, akar is, de attól Isten, hogy ezt nem erőlteti rád, hanem hagyja bebizonyosodni. Azzal, hogy vedd észre, nélküle csődbe mész!

Jeremiás 10:23 Tudom Uram, hogy az embernek nincs hatalmában az ő útja, és egyetlen járókelő sem teheti, hogy irányozza a maga lépését!

A Bulletin of the Atomic Scientists által létrehozott "Doomsday Clock" annak szemléltetésére, hogy az emberiség milyen közel járt a világ végéhez, 2023-ban 90 másodperccel éjfélre helyezte át az "idejét", ami 10 másodperccel közelebb, mint a korábbi elmúlt három év. - https://www.reuters.com/lifestyle/science/doomsday-clock-moves-90-seconds-midnight-nuclear-threat-rises-2023-01-24/

Akarja-e a tudomány megakadályozni a gonoszt, de nem képes rá? Akkor nem mindenható."- Látszólag akarja, azért vannak a törvények, közben meg maximálisan kiszolgálja a hadiipart, minden fejlesztés elsőrendűen háborús célokat szolgál ki. Egyetlen gombnyomásra képesek egy várost elpusztítani, de nem képesek egy erdőtüzet eloltani.

"Képes, de nem akar? Akkor rosszindulatú." Semmi másból nem áll a történelem, mint intézményesített gyilkolásból. Azt hivatalosan lehet, csak a magánszféra gyilkosait ítélik el, azon háborodnak föl.

"Egyszerre képes és akar? Akkor honnan jön a gonosz?" A bukott ember EGO-jából. Ikább vesszenek milliók, de a hatalom emberei ne hogy már arcvesztést kelljen hogy elszenvedjenek!

"Se nem tud, se nem akar? Akkor miért nevezzük őt tudománynak?” Mert bálványok nélkül az ember nem létezhet, az majd mindent megold. Csak éppen az emberi lélek alapvető nyomorúságával nem tud mit kezdeni. Ahhoz be kellene engedni a szívbe a legmagasabb szintű erkölcsi oktatást, amely a szeretet királyi törvényére épül. Csakhogy az - ej hát -, kinek az érdeke? Egy érdekorientált világnak nem érdeke, hanem csak az, hogy kiélvezze bukott természetének szabadjára engedett vágyait.

4., Az Ószövetség Istene vitathatatlanul a legkellemetlenebb szereplő az összes fikcióban: féltékeny és büszke rá; kicsinyes, igazságtalan, megbocsáthatatlan kontroll őrült; bosszúálló, vérszomjas etnikai tisztító; egy nőgyűlölő, homofób, rasszista, csecsemőgyilkos, népirtó, gyermekgyilkos, pestises, megalomániás, szado-mazo, szeszélyesen rosszindulatú zaklató. Richard Dawkins

Szubjektív vádaskodásnak elmegy, az istengyűlölet tajtékzó vulkánjának kitűnő, e láva hamujának halálos kártékonysága irtózatos.

A Bibliában Sátán az, amely ócsárolja Istent, világos hogy kinek adta el a lelkét olcsó hírnévért az ateista panoptikum leghíresebb képviselője Richard Dawkins, aki a saját tudományától megrészegülve tántorgott ki Isten kegyelméből az értelmetlen élet gőzölgő mocsarába.

A bizalmatlanság révén a Sátán elcsábította Ádámot és Évát, hogy ne engedelmeskedjenek az egész teremtés legcsodálatosabb, legszerethetőbb, legodaadóbb, leggondosabb, legérzékenyebb és legsegítőkészebb Személyiségének - Istennek. Az ördög meggyőzte őket, hogy Istenben nem lehet megbízni! Mert ádáz ellensége minden megátalkodott gonosznak! Hanem bízz magadban, kormányozz, ahogy jónak látod, és minden learatott szenvedést varrj az Isten nyakába!

Egyébként meg itt a válasz arra, hogy bosszúálló-e az Isten? -https://darwinkaprazata.blogspot.com/2022/03/bosszuallo-e-az-oszovetsegi-isten.html

5., "Valaki olyan intelligens, mint Jézus, ateista lett volna." – Richard Dawkins

Ha valaki olyan unintelligens, mint Richard Dawkins, szamár létére nem nyihogna lóként, csak hogy az evolúció igazát bizonyítsa.

"A biológiai evolúció véletlenszerű mutációkon és rekombináción alapul." - Ezt azonnal cáfolja a mesterséges szelekció elve, amely nem alapulhat véletlenszerű mutációkon és rekombinációkon, mert akkor nem valósulna meg a tenyésztési cél, nem következne be minőségi változás. Az evolúcióban ezzel szemben minden minőségi változás a véletlen mutációknak és rekombinációknak tulajdonítható. Ez teljesen elfajzott gondolkodás, amit nem könnyű szép szavakba önteni.

6., "Azt állítom, hogy mindketten ateisták vagyunk. Én csak eggyel kevesebb istenben hiszek, mint te. Ha megérted, miért utasítod el az összes többi lehetséges istent, akkor meg fogod érteni, hogy Én miért utasítom el a tiédet."– Stephen F. Roberts

Miért tagadja az ateista Isten létezését? Hogy saját szuverén életfelfogásának jogosultságát meg ne kelljen tagadnia, és hogy azzal ott és akkor élhessen vissza, amikor akar, ahogy az ő saját egyéni érdeke éppen úgy kívánja. Miközben ez a visszaélés az ő szemében a természetes jogokkal való élés, hiszen a kettő közötti különbség mértékét is ő szabja meg saját magának.

Az ateizmusnak nincs tudományos alapja, mert ez egy világnézet a maga liberális erkölcsiségével. Az ateizmussal az a legnagyobb baj, hogy ahány ateista van, mind saját szemszögéből rendelkezik arról, hogy mi neki a jó és mi a rossz. Ha a gyilkosnak jó, ölni fog, ha a rablónak jó, bankot fog rabolni, ha a gonosznak jó, megerőszakolja a védtelen nőt. Aztán megfojtja és elássa. Jó ez az ateista életfelfogás a társadalomnak??? Rettenetesen rossz!!!

Az ateista fenntartja magának a jogot, hogy az éjszaka kellős közepén 150 km-es sebességgel versenyezzen egy hídon, ahol a védőkorlátot áttörve elgázol egy szabályosan haladó, kivilágított kerékpárost, akinek combtőből leszakad mindkét lába, és a kórházba szállítás után meghal. Az ateista közvélemény elintézi azzal, hogy rosszkor volt rossz helyen a kerékpáros, vessen magára. https://tenyek.hu/video/versenyeztek-biciklist-gazoltak-halalra

Mit mond Isten szava a Bibliában? Ézsaiás 26:10 Ha kegyelmet nyer a gonosz, nem tanul igazságot, az igaz földön is hamisságot cselekszik, és nem nézi az Úr méltóságát.

Az Istenbe vetett hit visszatartó erő, az ateista evolúció hittétele pedig felszabadító erő az emberi természetben lévő gonoszság kibontakozásához. Az ateizmus lényege az Isten méltóságának a semmibe vevése. Majd meglátjuk, hogy a harag napján Isten hogyan reagál rá! (Sofóniás 2:2; Jelenések könyve 6:17)

7., „A hit a nagy megfutamodás. Jó kifogás annak érdekében, hogy az embereknek ne kelljen gondolkodnia és bizonyítékokat értékelnie.” - Richard Dawkins

Ez teljesen téves megfogalmazás, mivel a hiszékenységre igaz, nem pedig a hitre.

A hit a felismerésnek egy indokolt aspektusa, amely látható tényezők láthatatlan összefüggéseiből következik a gondolkodásukban dogmáktól nem megkötözöttek számára. A hit az egy szellemi eszköz bizonyos fizikai szemmel nem látható dolgok vagy történések megragadására. Tehát amikor szellemi szemekkel, értelmi felfogóképességgel közelítesz vagy ragadsz meg valamit, az a hit.

A hit és a hiszékenység között az a különbség, hogy míg a hit kötelezve van annak tárgyát a tárgyhoz tartozó mértékű meggyőződéssel megragadni, a hiszékenység egy adott dolog emberi fantáziával való megragadása szabadon választott koreográfia szerint. Tehát ez utóbbi nem értékel bizonyítékokat és nem gondolkodik hiszékenysége tárgyának észszerű meggyőződés általi megragadásán.

Példa a hitre:

Az univerzumban nem az egyszerű anyagi szerkezetek léte az érdekes, hanem a szerveződésük, amely nem fizikai természetű abban a pillanatban, amikor a szerveződés szintje az anyag tulajdonságát felülmúlja. Az univerzum komplexitása arra mutat, hogy az anyagi alkatrészek szellemi csiszolásban részesültek, amire az anyag átlagtudása önerőből nem képes.

A betű anyagi tulajdonságát felülmúlja abban a pillanatban, amikor értelmes szavakba és mondatokba rendeződik, illetve rendezi egy külső, intelligens szellemi erő, amely hat rá. Egy egyszerű levélváltásban láthatatlan szellemek kommunikálnak egymással, és se a papírnak, se a betűknek nincs meg az a képessége, hogy nyelvtani hibákat ejtsenek vagy azokat kijavítsák.

Ha tehát a mondanivaló /információ/ nem a betű üzenete, hanem az azt felhasználóé, akkor az univerzum sem az azt felépítő alkatrészek üzenete, hanem az azt felhasználóé, mivelhogy a szerveződés szintje a benne található anyag tulajdonságát messze felülmúlja.

Ha egy vers, novella vagy regény, ill. maga a nyelvtani szabályok nem következnek magukból az azokat felépítő betűkből, mint alkatrészekből, vagy ha egy működőképes gépkocsi nem következik magából az autót felépítő alkatrészekből, és egy komplex élő sejt nem következik az azt felépítő önmagukban élettelen összetevőkből, akkor különösen az emberi testet felépítő kb. 40 billió sejt komplex, összehangolt működése sem következik az azt felépítő alkatrészekből.

Ha egy órának a mutatója céltudatosan mozog /arra van beállítva/ céltudatosan meghatározott /számlapra festett/ időskála szerint körbe-körbe, akkor nem lehet maga az óra teljesen céltalan létezésű, ugyanígy az élőlények sem, különösen az ember. Az óránál látod a készítőt, az embernél nem, de a nagyobb volumen indokolttá teszi, hogy higgy az Alkotó létezésében, Aki céllal teremtette meg az embert. /A bibliai kinyilatkoztatás ennek a hittel megközelíthető olvasata a gondolkodásukban dogmáktól nem megkötözöttek számára. Amennyiben azt kész komoly idő és energia ráfordítással megvizsgálni./

Hogy a hit egyszerű hiszékenység lenne, ez pontosan a dogmatikus hiszékenységgel azonos, hiszen semmiféle rendszerre nem épül, hanem puszta állításra, ami egy szubjektív vélemény szavakba öntése. A vallási maszlag ortodox formája, hogy mivel elegyedik, abszolút nem zárja ki a bibliai kinyilatkoztatás hitelességét, hanem csak azok számára, akik a vallási maszlagok szemüvegén keresztül ítélik meg azokat a kijelentéseket, amelyeket eleve hiteltelennek tartanak és lenéznek, azért keresnek hozzá számukra kifejező formákat.

8., "Óceán: Egy víztömeg, amely az ember számára készült világ kétharmadát foglalja el - akinek nincs kopoltyúja." - Ambrose Bierce

Becslések szerint agyunk háromnegyede víz. Mint ilyen, még enyhe kiszáradás is fáradtságot, fejfájást, mentális tisztaság hiányát, stresszt és alvásproblémákat okozhat. Vajon a kopoltyúhiány-érzet elmebeli állapota nem az agy mentális problémája? Ilyen alapon szárnyának is kellene lennie az embernek, mert levegő több van, mint víz!

Az emberi társadalomban kikből van több, ostobákból vagy értelmesekből? Akik azt hiányolják, ami nincs, vagy azt értékelik, ami van?!

9., "Mi értelme az univerzum titkait gondosan megfejteni, ha mindezt valami "nagy tervező" alkotta?" - Stephen Weinberg

Mi értelme van az értelmetlen univerzumot feszegetni, ha nem az, hogy a tudós profitáljon belőle, és hírnévre tegyen szert általa, és anyagi megbecsülésre?! Hogy eladja saját elméleteinek állandó korrigálásra szoruló áltudományos horoszkópjait, amelynek lényege, hogy az életnek alapvetően nincs értelme egy értelmetlen, céltalan univerzumban. Ha már a hullám dagálya kivetett a partra, legalább élvezd ki a legextrémebb duhajkodási formákat, mielőtt az apály visszavinne a hullámsírba, ahonnét való vagy materialista hitvallásod legteljesebb mértéke szerint.

"Hitvány a kabát, hitvány a kabát" - kiabálja a vevő a piacon, de majd meg veszik azokért a gombokért, amik rajta csüngenek.

10., "Számodra ateista vagyok, de Isten számára hűséges ellenzék." Woody Allen

Hogy az én számomra mi vagy, azt talán én mondom meg. Hogy Isten számára mi vagy, azt meg Ő mondja meg: "A pogányok mind semmik őelőtte; a semminél és Ürességnél kevesebbet számítanak nála: - Az Örökkévaló előtt a nemzeteknek semmi súlyuk sincs a mérlegen, a semminél is kevesebbek az ő szemében." (Ézsaiás 40:17)

Miért mászik a bolond a fára? Hogy akkora árnyéka legyen, mint a fának! És miért horpasztja a mellét a vízparton? Hogy a dülledt szemű béka ne hogy megkívánja!

11., Egy olyan Isten, aki folyton a világegyetemet bütykölte, abszurd volt; az az Isten, aki beavatkozott az emberi szabadságba és kreativitásba, zsarnok volt. Ha Istent énként látjuk a saját világában, akkor egy egót, amely egy gondolathoz kapcsolódik, egy okot, amely elkülönül annak okozatától. lénnyé válik, nem pedig önmagává. A mindenható, mindentudó zsarnok nem sokban különbözik a földi diktátoroktól, akik mindent és mindenkit puszta fogaskerékké tesznek abban a gépezetben, amelyet ők irányítottak. Az ateizmus, amely elutasítja ezt az Istent, teljesen jogos." – Karen Armstrong

Nem bütykölte: Zsoltárok 33:9 Mert ő szólt és meglett, ő parancsolt és előállott.

Nem beleavatkozott a szabadságba, hanem szabad döntési lehetőséget adott, ami felelősséggel jár: Apcsel 14:16 Ki az elmúlt időkben hagyta a pogányokat mind a maguk útján haladni: Prédikátor 12:1 Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a te szíved a te ifjúságodnak idejében, és járj a te szívednek utaiban, és szemeidnek látásiban; de megtudd, hogy mindezekért az Isten téged ítéletre von!

Akik mindenkit puszta fogaskerékké tesznek az általuk irányított evolúciós diktátori gépezetben, azok az akadémiai tudomány képviselői: Az egész genetikai program a DNS, és nem maguk az emberek szolgálatában áll. Mi csupán az életet hordozó molekulák időleges tárolói vagyunk. Ebben az esetben a csomagolás, vagyis mi magunk, arra szolgál csupán, hogy eldobják.” /Rudi Westendorp, holland gerentológus professzor/

Az ateizmus ezt az istent /hatalommal felruházott materialista világnézetet/ nem utasítja el, hanem jóváhagyja. Felruházza azzal a joggal, hogy a világ összes állami oktatóintézetében alaptantárgyként tanítsák.

- Időleges lény vagy, átmenet a baktérium és az ökológiai hulladék között a biológia terepasztalán. - Aztán csodálkoznak, hogy a tömegek a saját élvezetforrásaik kiaknázásának élnek, akár mások kárára, a bolygó kizsigerelésére, Elvégre egyszer élünk Isten valószínűleg nincs, úgy hogy nyugodtan élvezd az életet - /Richard Dawkins angliai buszkampánya/ -

Tipikus ösztönéletre specializálódott perspektíva. A felelősségteljes élet élvezete nem abban teljesedik ki, hogy nyugodtan rombolja önmagát és a környezetét, hanem tudatosan építi, megbecsüli és fitten tartja. A szétszórt kotongumiktól és elképesztő mennyiségű szeméttől hemzsegő óbudai Sziget Fesztivál jellemző profilképe nem erről szól, hanem a delíriumfüggő tömegeknek a rángógörcsös kielégülését szolgálja.

12., „Szerintem Isten, amikor megteremtette az embert, valamelyest túlbecsülte a képességeit.” Oscar Wilde

Amikor az ember megtagadta az Istent, nem túlbecsülte a saját képességeit? "Nemcsak tönkretettük a bolygót, hanem el is pusztítottuk." – mondja David Attenborough. https://www.newscientist.com/article/2238102-david-attenboroughs-a-life-on-our-planet-is-a-powerful-call-to-action/

A sátán, amikor megteremtette az embert a saját képére, elégedetten dőlt hátra. De mostanra már nagyon elégedetlenné vált, mert még az ember nem fejezte be a totális pusztítást maga körül. És ha Isten hagyná, akkor be is fejezné. Mert meg van rá a képessége: a gonosz szíve és a fegyverkezési őrülete.

13., "A pap minden országban és minden korban ellenséges volt a szabadsággal. Mindig szövetségben áll a despotával, sérti visszaéléseit, cserébe saját védelméért." - Thomas Jefferson Levél H. Spaffordnak, 1814

Vajon a szervezett vallás politikai és lelki hatalom a szabad emberi elme felett? Miért azonosítja a hamis vallási viselkedést az Isten által a Bibliában diktált erkölcsi vezetői státusszal? 

Az a helyzet, hogy az ateizmus alapvetően tévedésben van a vallás tekintetében, mert amikor ellene harcol, nincs tisztában azzal, hogy a vallások úgy anblokk nem képviselik a Jézus által alapított keresztény gyülekezetet, soha nem is képviselték.

Jézus és az apostolok a távozásuk után hitehagyást jövendöltek meg (Máté 13:24-30; Apostolok Cselekedetei 20:29-30), ezzel azért tisztába kellene lenni, de az ateizmus ismerete idáig nem terjed ki, és mert nem tud különbséget tenni, a hamis vallás papságával együtt Istent és az Ő erkölcsi rendjét is elveti.

Akármely főúrnak a ha tolvaj a lakája, miért varrja az bárki is a kenyéradó nyakába?

14., "Az emberek sohasem követnek el rosszat olyan teljesen és örömmel, mint amikor azt vallási meggyőződésből teszik." – Blaise Pascal

Ezt tették anno a zsidók Jézussal. Máté 27:25 És felelvén az egész nép, monda: Az ő vére mi rajtunk és a mi magzatainkon. - Aztán Isten a vallási meggyőződésüket a római seregek által mérlegre tette, hogy az mennyit ér? Egy nagy kerek semmit! [Lásd Titusz diadalívét!] És ha ez nem szolgál tanulságul másoknak, akkor majd azok is átélik a mérlegre tevés kijózanító következményét.

15., „Helyesen olvasva a Biblia az ateizmus legerősebb ereje, amelyet valaha is elképzeltek.” – Isaac Asimov;  "A Biblia olvasása a leggyorsabb módja annak, hogy ateistává váljunk." - ismeretlen

Hogyan tudná helyesen olvasni az ateizmus a Bibliát, amikor kapásból összekeveri az újszövetséget az úszószövetséggel. A Biblia a szentségre /szellemi és fizikai tisztaságra/ tanítja az embert, ehelyett az ateista nyakig úszik a saját maga által létrehozott tengernyi szemétben /szó szerint a tengerek és a tengeri állatok a műanyag szemétben fuldokolnak/, az isteni irányítástól messze sodródott hitetlenek szellemi szentségtelensége következtében!

2Korinthus 7:1; 2Péter 3:15 Mivelhogy azért ilyen ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat minden testi és lelki tisztátalanságtól, Isten félelmében vivén véghez a mi megszentelésünket... És a mi Urunknak hosszútűrését idvességnek tartsátok; amiképpen a mi szeretett atyánkfia Pál is írt néktek a néki adott bölcsesség szerint. Szinte minden levelében is, amikor ezekről beszél azokban; amelyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, amiket a tudatlanok és állhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyéb írásokat is, a magok vesztére.

A Sátántól megvakítottak pontosan nem arra vannak feljogosítva, hogy helyesen olvassák a Bibliát, hanem hogy önmagukat félrevezetve kiforgassák azt.

Akik a Biblia olvasásától válnak ateistává, azok nem csinálnak mást, mint kiszelektálják magukat azok közül, akik a teremtés csodáiból következtetve dicsőítik a Teremtőt, Aki mindeneket megalkotott. Ateista rajong az amerikai futball sztárjaiért, de aki magát az az anatómiai és spirituális képességekkel felruházott embert alkotta, azt megveti. Miközben egyetlen fűszálat képtelen megalkotni. A gonosznak vannak fokozatai, amelyet az ateisták kimerítenek, ki ezt ki azt.

16., "Isten a tudományos tudatlanság egyre távolodó gócpontja, amely az idő múlásával egyre kisebb és kisebb lesz." – Neil deGrasse Tyson

Az ember a tudományos tudás egyre nagyobbá növő gócpontja, amely erkölcsi felelősségérzet nélkül a saját kártékonyságát egyre magasabb szinten éli ki és egyre szélesebb körben viszi végbe. Szinte minden fejlesztése elsőrendűen a katonai érdekeket szolgál, aztán ha marad valami a polgári élet számára, az éppen hogy csurran-cseppen. Aztán ha végleg sikeresen kitiltja az univerzumból Istent, semmi sem marad.

De fordítva fog történni, a tudományra hivatkozót fogják kipenderiteni az univerzumból, mert nem akarta tudomásul venni, hogy ahol intelligencia van, ott tudatos elme van, ahol tudatos elme van, ott személy van. Az univerzumban pedig elképesztő nagyságrendű intelligencia van, tudatos elme van, Isten van! Meg sok tudományra hivatkozó skizofrén, aki a saját sötét intelligenciájával tagadja, amit Einstein sem tagadott, sem más, komoly tudósok.

A természet törvényszerűségeiben olyan magas rendű értelem /intelligencia/ nyilatkozik meg, hogy az emberi gondolkodás és rendszerezés ésszerűsége ehhez képest jelentéktelen gyenge visszfény!” /Albert Einstein: Mein Weltbild. - C. Seeling kiadása, Zürich-Stuttgart-Wien 1953. 21.1/

17., "Ha Isten azt akarta volna, hogy higgyünk benne, akkor létezett volna." – Kovács Linda

Ha az ember azt akarná, hogy higgyünk benne, akkor a szekularisták védőügyvédje nem álszent szövegeket hangoztatna, amelyre teljesen rácáfol a kijózanító valósága az emberi társadalomnak. A humanizmus a felvilágosultak hamuban sült pogácsája, ami arra ösztönözte a kohászatot, hogy feltalálja a tönkremehetetlen műfogsort. Ja, mert csak kirakati vigyorgásra használják. Ami a kirakat mögött van, az a rablógazdálkodás és a bűnözési hullám iszapos egyvelege. Emészteni sem lehet, a fogakat meg tőből kirohasztja.

"Egy kapzsi rendszer áldozatai vagyunk" - Tüntetés USA-ban a filmgyártók ellen. /2023. 07./ A kapzsiság csak a filmiparra jellemző - mi? A humanista szelukáris iparra az egész világon - nem. Szegény áldozatai a kapzsiság kivételes területeinek. Nem kapzsi alapjáraton a humanista szekuláris világ - ugye?

18., "Istennek nevezni a világot nem azt jelenti, hogy megmagyarázzuk; Csak azért, hogy felesleges szinonimával gazdagítsuk nyelvünket." – Arthur Schopenhauer

Az evolúciós elmélet sem csinál mást, mint a doktrínán belül állandóan változtatja az álláspontját, hogy a bukott elméleteit korrigálja. A mikroevolúció tényszerű megállapítása az alkalmazkodásnak, amikor azt hirdetik: ha egy bogár megbotlik, feláll, leporolja a lábait, majd tovább megy. Ellenben a nyelvet gazdagító makroevolúció szinonimája úgy fogalmaz: amikor ugyanez a bogár elbotlik, hosszan tűnődik, azután leporolja a közben kialakult szárnyait és tova repül.

Münchausen báró stílusában ez a nyomon követhetetlen, tettenérhetetlen kaland el is megy, aki a lovával képes volt átugrani egy templomtornyot, annak is ugyanúgy kialakultak a képzeletbeli szárnyai, amit a gazdája, sem senki más nem figyelt meg, nem vette észre. De ettől még a mese eladható, sokan szeretik is, akár a darwini evolúciót.

19., "A valóság az, ami, ha már nem hiszel benne, nem múlik el." – Philip K. Dick.

Az evolúció összes téves magyarázata azzal, hogy már nem hiszel benne, nem múlik el. Hirdeti az ateista evolucionizmus csőlátásának szükségszerűségét. Az evolucionista szeme lát, csak maga az evolucionista vak. Különösen arra, amit nem is akar meglátni!

Az evolucionisták legerősebb érve elméletük alátámasztására, hogy Isten nélkül akarnak élni. Az összes többi erre épül!

20., "Elkerülheted a valóságot, de nem kerülheted el a valóság elkerülésének következményeit." – Ayn Rand

Nem az Isten elutasításán van a hangsúly, hanem azoknak a következményeknek az elutasításán, ami Isten elfogadásával jár.

Az az Isten elfogadhatatlan az ateisták számára, amelyik erkölcsi követelményeket is szab, amelyik nem szab, az közömbös nekik. Ez világosan mutatja, hogy az ateistáknak nem az istenkérdés a lényeges, hanem az erkölcsi szabadság mindenek felettisége. Ami természetesen rendkívül aljas visszaélésekhez vezethet, erről szól a hat ezer véres emberi történelem és napjaink egekbe szökő bűnözési statisztikája.

21., "A tested minden atomja egy csillagból származik, amely felrobbant. És a bal kezedben lévő atomok valószínűleg egy másik csillagból származnak, mint a jobb kezed. Ez tényleg a legköltőibb dolog, amit a fizikáról tudok: mindannyian csillagpor vagytok. Nem lehetnétek itt, ha a csillagok nem robbantak volna fel, mert az elemek – a szén, a nitrogén, az oxigén, a vas, minden olyan dolog, ami számít az evolúció és az élet számára – nem az idők kezdetén jöttek létre. A csillagok nukleáris kemencéiben jöttek létre, és az egyetlen módja annak, hogy bejussanak a testedbe, ha ezek a csillagok elég kedvesek ahhoz, hogy felrobbanjanak. Tehát felejtsd el Jézust. A csillagok meghaltak, hogy ma itt lehess." – Lawrence M. Krauss

Az ember próbál rájönni honnan jött és merre tart? Majd a csillagászat megadja rá a választ. - Hát az biztosan nem adja meg. Ha majd a festék meg a festékszóró megadja a választ, honnan jött a Mona Lisa mosolya a vászonra, akkor a csillagászat is.

22., "Mindannyian csillagok anyagából vagyunk" - Carl Sagan

Ahogy minden festmény a festékmolekulák anyagából van. Festő kizárva. Illetve a festékmolekula maga a festő. A festékdoboz robbanása bizonyítja.

23., "Van egy kis féreg, Loa Loa Filariasis. Ez a parazita kizárólag egy környezetben képes túlélni - nevezetesen a bőr alatt és az emberi szemek belsejében. A trópusi régiókban élő gyermekek és idősek (általában a legszegényebbek) a legszélesebb körben érintettek. A fájdalmas, lassú halál gyakorlatilag biztos. A féreg valójában 17 évig élhet a gazdaszervezetben, mielőtt a gazdaszervezet végül meghal." – David Attenborough

Az ember, mint rendkívül káros parazita kb. 70-80 évig élhet saját gazdaszervezetében, mielőtt meghal. Vele az evolúció elvégezte a dolgát. Létrehozta azt az élőlényt, amely maga és környezete ellen fordult.

Történt egy jókora elszólás egy ökoszisztémával foglalkozó cikkben, amely így fogalmaz:

A természetes ökoszisztémák védelmének érdekében az emberiségnek fontos lenne a lehető legjobban kimaradni a természet dolgaiból, és minél kisebb befolyást gyakorolni az életközösségek természetes működésére.”

Ez egy hatalmas horderejű kulcsmondat, amely bizonyítja, hogy a darwini evolúció törzsfejlődési elmélete nem alkalmazható az ember származására, mert ha alkalmazható volna, akkor a természetes ökoszisztéma szerves része volna az ember - mint aminek kulcspozíciója van, mint annyi másnak, – de éppen hogy az ember nélkül működik igazán megfelelően, az ember csak megbontja azt. Mert direkt és szánt szándékkal nem engedelmesik az eredeti ökoszisztéma Létrehozójának.

[Az ökoszisztéma önmagát nem hozhatja létre, mert ahhoz tudni kell átlátni az egész folyamatot, hogy a szükséges alkatrészeket a kellő helyen és időben beillessze a helyére. Ehhez intelligenciára és programozásra van szükség!] 

A Loa Loa Filariasis és a homo sapiens annyiban hasonlít, hogy ez utóbbi az Istentől való elidegenedés legdemonstrálóbb példája, és miután Isten levette róla a kezét, környezetében felütötte a fejét a betegség, a gaz, és a természeti csapások. A bűnnek ez a következménye, az Isten mentési munkálatainak meg ez:

Róma 8:19-22 Mert a teremtett világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését. Mert a teremtett világ hiábavalóság alá vettetett, nem önként, hanem azért, aki az alá vetette. Azzal a reménységgel, hogy maga a teremtett világ is megszabadul a rothadandóság rabságától az Isten fiai dicsőségének szabadságára. Mert tudjuk, hogy az egész teremtett világ egyetemben fohászkodik és nyög mind idáig.

24., "Az Egyház azt mondja, hogy a Föld lapos, de én tudom, hogy gömbölyű. Mert láttam az árnyékot a Holdon, és jobban hiszek az árnyékban, mint az Egyházban." – Ferdinand Magellan

A Biblia nem mondja, hogy a Föld lapos, hanem kerek. Ézsaiás 40:22 Ki ül a föld kereksége /kör/ fölött, amelynek lakói mint sáskák [előtte], ki az egeket kiterjeszti mint egy kárpitot, és kifeszíti, mint a sátort, lakásra;

És mivel az ateista nem tud különbséget tenni, a r.k. egyházat azonosítja a Bibliával, amiben megbotránkozik. Példabeszédek 4:19 Az istentelenek útja pedig olyan, mint a homály; nem tudják, miben botlanak meg.

A katolikus egyház az evolúciót is a teremtés fölé emelte, fölülbírálva azt, amit Jézus mondott. Máté 19:4 Ő pedig felelvén, monda: Nem olvastátok-é, hogy a teremtő kezdettől fogva férfiúvá és asszonnyá teremté őket,

Szerintük Isten az embert állattá teremtette, amiből a környezeti változásokra reagálódva lelkileg emberré felfejlődött, ugyanakkor anatómiailag állat maradt: „Hittételünk szempontjából semmi nehézséget nem látunk abban, hogy az ember testének eredetét az evolúciós elmélet hipotézisével magyarázzuk. ” (II. János Pál pápa kijelentése 1986-ban a Vatikánban)

A katolikus egyházban sokféle tantétel igen lapos, különösen a katolicizmusra jellemző hittétel, amiben semmi nehézséget nem látnak. Vajon ez a látásmód minek köszönhető?

2Korinthus 4:2-4 Hanem lemondtunk a szégyen takargatásáról, mint akik nem járunk ravaszságban, és nem is hamisítjuk meg az Isten igéjét, de a nyilvánvaló igazsággal kelletjük magunkat minden ember lelkiismeretének az Isten előtt. Ha mégis leplezett a mi evangéliumunk, azoknak leplezett, akik elvesznek: Akikben e világ Istene megvakította a hitetlenek elméit, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges evangéliumának világosságát, aki az Isten képe.

25., "Nem bízom azokban az emberekben, akik olyan jól tudják, hogy Isten mit akar tőlük, mert úgy veszem észre, hogy ez mindig egybeesik a saját vágyaikkal." – Susan B. Anthony

Nem nagyon esik egybe mindig, ahogy a következő idézet is bizonyítja: 1Péter 2:19-20 Mert az kedves dolog, ha valaki Istenről való meggyőződéséért tűr keserűségeket, méltatlanul szenvedvén. Mert micsoda dicsőség az, ha vétkezve és arcul veretve tűrtök? de ha jót cselekedve és [mégis] szenvedve tűrtök, ez kedves dolog Istennél.

Az ember alapjaiban nem vágyik rá, hogy méltatlanul szenvedjen, ahhoz igen kiforrott személyiségre van szükség, hogy az ilyen szenvedést bátran elviselje. Apcsel 5:41-42 ... és miután előszólították az apostolokat, megverették őket, majd megparancsolták nekik, hogy Jézus nevében ne szóljanak, és azzal elbocsátották őket. Ők azért örömmel mentek el a nagytanács színe elől, hogy méltókká tétettek arra, hogy az ő nevéért gyalázatot viseljenek.

26., "A láthatatlan és a nem létező nagyon hasonlónak tűnik." – Delos B. McKown

Rengeteg dolog láthatatlan, de attól még létezik. "Jól csak a szívünkkel látunk, a lényeges a szemnek láthatatlan." Ez a megható idézet Antoine de Saint-Exupérytől, amely A kis herceg című híres regényéből származik, arra emlékeztet bennünket, hogy tudnunk kell túllépni a látszatokon.

Azután ott van a levegő, a szél, a gravitáció, gőzök /vagy szagok/, rádióhullámok, atomok, sötét anyag, kozmikus sugárzás, mágneses mezők, gondolatok, érzések.

Delos B. McKownnak a csőlátás is nehezen elfogadható, mint létező dolog, különösen ha egy világnézeti előítélet akadályozza a mögüle való kitekintést...

27., "Nem úgy van, mint a Bibliában, hogy Isten a saját képmására teremtette az embert. Éppen ellenkezőleg, az ember Istent a saját képmására teremtette." – Ludwig Feuerbach

Amely istent az ember a saját képmására teremtette, az nem cáfolja a valódit, legfeljebb behatárolja az ember képességeit, amellyel utat gördít az elé, hogy az igaz Istent megismerje.

28., "Az emberek azt kérdezik tőlem, hogy mit gondolok a női pap dologról. Mi van, egy női pap? Női papok. Nagyszerű, nagyszerű. Most mindkét nemből vannak papok, akikre nem hallgatok." – Bill Hicks

Senki nem mondta, hogy a papokat kell hallgatni. Máté 17:5 Mikor ő még beszélt ,ímé, fényes felhő borította be őket; és íme szózat lőn a felhőből, mondván: Ez az én szerelmes Fiam, akiben én gyönyörködöm: őt hallgassátok.

Hogy Jézusra sem hallgat, annak nyilvánvalóan nem a papok az okai, hanem a fizikai betegségen túllévő szellemi betokosultság. Lukács 8:18 Meglássátok azért, mimódon hallgatjátok: mert akinek van, annak adatik; és akinek nincs, még amijét gondolja is hogy van, elvétetik tőle. - Vagyis a szellemi látásmód.

29., A tudomány fejlődésével végül minden bibliai csoda el fog tűnni. – Matthew Arnold

Inkább a tudományos csodák sohasem fognak eltűnni, amennyiben a semmiből lett a valami. Csak a valami nem válik semmivé: a világegyetemben az energia mennyisége állandó, az energia nem semmisülhet meg és nem keletkezhet a semmiből. Így született meg a fizika egyik legismertebb mondása: "az energia nem vész el, csak átalakul." Amikor a semmi átalakult valamivé, bekövetkezett az első csoda. Amikor fölszervezte magát emberré, akkor következett be a második csoda.

A harmadik soha nem fog bekövetkezni, hogy a tudomány fölfedezze az Istent. Mert akkor az is kiderül, hogy amennyi dicsőséget maguknak learattak, azt mindet Istentől lopták el, Aki a teremtés terepasztalát biztosította a számukra.

30. "Legyetek hálásak, hogy van életetek, és hagyjátok el hiábavaló és öntelt vágyatokat egy második iránt." – Richard Dawkins

Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok, csak az a biztos, mit rögvest kipúzok. Az emésztést ne hagyd holnapra, ha ma is degeszre zabálhatod magadat. Sőt, ez az élet igazi értelme, a mának élés. Ja, és mit hagyunk az unokáknak? Semmit. Nekünk mit hagytak az ősök? Megtanítottak felemészteni mindazt, amit a profit oltárára dobunk elegáns kézmozdulattal. A tudománytól kiiskolázott ember azért gyarapít, hogy legyen mit elpocsékolnia.

31., Amit bizonyíték nélkül lehet állítani, azt bizonyíték nélkül el lehet utasítani. – Christopher Hitchens

Azért vannak kivételek: a mindenség véletlenül keletkezett, a véletlenül kialakult életnek nincsen semmi értelme. Ez elutasíthatatlan, és tudomány pókerjátszmájában mindent visz. Olyan mint a sárlavina - az is!

32., A kereszténységben sem az erkölcs, sem a vallás nem kerül kapcsolatba a valósággal. – Friedrich Nietzsche

A legnagyobb ateista hitszónok erkölcs himnuszát is megsemmisíti a piti ateista autótolvaj, aki a tettével rácáfol a hitelesnek beállított ateista hitelvek valóságára. Naponta több ezerszer megtörténik. Mi ez, ha nem a kijózanító valósággal való kapcsolatba kerülés!

33., "Nincs szükséged a Bibliára a szeretet igazolására, de nem találtak ki jobb eszközt a gyűlölet igazolására. " – Richard A. Weatherwax

A Biblia azzal igazolja a szeretetet, hogy megelőzi vele a gyűlöletet. Akinél ez az eszköz nem működik, az nem csak le van maradva, hanem még a fejlődésben el sem indult.

34., "Az ateizmust vallásnak nevezni olyan, mintha a kopaszt hajszínnek neveznénk. "– Don Hirschberg

A kopasz nem dicsekszik a hajszínével, de az ateista vallomásának a lényege az istenben való hitetlensége, amivel dicsekszik. Ettől a megvallástól mikor fog megszabadulni? Soha! És még ő mondja, hogy nincsen vallása.

35., "Istent ki kell végezni az emberiség ellen elkövetett bűnökért." – Bryan Emmanuel Gutierrez

Mivel Istent az ember nem tudja kivégezni, megpróbálja ezt az ember kivégzésével megtenni. Ha mindet kivégzi, senki nem lesz, aki higgyen Istenben, és olyan sem, aki az Isten és ember ellen elkövetett bűneiért felelősségre vonja.

Lehet, hogy inkább az ilyen gyilkos ösztönű embereket kell kivégezni az emberiség elleni bűnökért. /Lásd pl. a Nünbergi pert./

36., "Nem félek a haláltól. Születésem előtt évmilliárdok óta halott voltam, és a legcsekélyebb kellemetlenséget sem szenvedtem el tőle." – Mark Twain

Victor Hugo egyetlen mondatban foglalja össze, mit jelent kívül rekedni a társadalmon: Meghalni semmi, de borzasztó nem élni.” Természetesen senkinek nem fog hiányozni a kötetlen idejű boldog létezés, akinek nem lesz része benne. Nekik ma sincs, azért nem vágynak kiterjeszteni azt az örökkévalóságra.

37., "Az összes vallás közül kétségtelenül a keresztény az, amelynek leginkább toleranciára kell ösztönöznie, bár mostanáig a keresztények voltak a legintoleránsabbak minden ember között." – Voltaire

Ez azokra vonatkozik, aki magukat kereszténynek vallották, de tetteikben rácáfoltak keresztnyi mivoltjukra. János 14:15; Jakab 1:22-25 Ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartsátok... Az igének pedig cselekvői legyetek ne pedig csak hallgatói, becsapva magatokat. Mert ha valaki hallgatója az igének, de nem cselekvője, az ilyen hasonló ahhoz az emberhez, aki a tükörben megnézi természet szerinti ábrázatát, majd miután megnézte magát, és elment, azonnal elfelejti, hogy milyen volt. De aki belenéz a szabadság tökéletes törvényébe, és megmarad mellette, és nem feledékeny hallgató, hanem tevékeny cselekvő, az boldog lesz tetteiben.

38., "És ha lenne Isten, nagyon valószínűtlennek tartom, hogy olyan kényelmetlen hiúsága lenne, hogy megsértsék azok, akik kételkednek a létezésében." – Bertrand Russell

Nem a kételkedés a lényeg, hanem az engedetlenség. A közlekedésben sincs jelentősége a közlekedési rend el- vagy el nem ismerésének, hanem a megszegésének. A rendőrség sem a benne való kételkedés sértése miatt büntet, hanem a szabályszegésért. Hogy nem eléggé, talán mert sok szavazatot veszt a regnáló kormány, ha drákói intézkedéseket vet be, ezért nem teszi. Isten nem gyűjt szavazatokat, ezért beveti a drákói intézkedéseket, ahogy eljön annak a napja:

2Thessalonika 1:6-9 Mert igazságos dolog az az Isten előtt, hogy szorongattatással fizessen azoknak, akik titeket szorongatnak. Néktek pedig, akik szorongattattok, nyugodalommal mivelünk együtt, amikor megjelenik az Úr Jézus az égből az ő hatalmának angyalaival. Tűznek lángjában, ki bosszút áll azokon, akik nem ismerik az Istent, és akik nem engedelmeskednek a mi Urunk Jézus Krisztus evangéliumának. Akik meg fognak lakolni örök veszedelemmel az Úr ábrázatától, és az ő hatalmának dicsőségétől.

Ez a kijelentés attól származik, aki programozta a lombhullást és a rügyfakadást. Ja, hogy az magától lett, és nincs mögötte intelligencia? Nem inkább az mögött nincsen intelligencia, aki azt állítja, hogy a falvédő magától mászott arra a falra, amely magát fölépítette?!

39., "Poliateista vagyok – sok isten van, amiben nem hiszek." – Dan Fouts

Ez jó, a gond az, hogy abban az egy igazban sem hisz, nem is követi az utasításait. Márpedig ha egy autópályán nem követi az autópálya üzemeltetőjének az utasításait, akkor /remélhetőleg/ kizárják a közlekedésből. Az útellenőrzések ezért vannak. És mivel ez a tér-idő világ és a földi életlehetőségek törvények által igazgatva vannak, azokhoz maximálisan nem igazodni annyi, mint fellázadni a teremtési rend ellen. Az ateista büszke rá, de majd ha eljön a számonkérés napja, akkor elapad a szájhőssége, és szembe kell néznie a tettei súlyával. Az ebben való nem hite nem menti fel, csupán elaltatja.

40., "Ha kiderül, hogy van Isten, nem hiszem, hogy gonosz. De a legrosszabb, amit róla mondhatsz, hogy alapvetően alulteljesítő. " – Woody Allen

Az ateista ostobasága nem mérhető egy kődarabbal, mert messze meghaladja a kő ostobaságának szintjét. Már csak azt kell kideríteni, hogy alatta teljesít vagy fölötte? Ahogy Woody Allent nézem, inkább alatta.

41., "A hazugság akkor is hazugság, ha mindenki elhiszi. Az igazság akkor is igazság, ha senki sem hiszi el." – David Stevens

Nem a megfogalmazáson van a lényeg, hanem a különbségtételi képességen. Zsidók 5:13-14; Ézsaiás 5:20 Mert mindaz, aki tejjel él, járatlan az igazságnak beszédiben, mivelhogy kiskorú: Az érett korúaknak pedig kemény eledel való, mint akiknek mivoltuknál fogva gyakorlottak az érzékeik a jó és rossz között való különbségtételre. Jaj azoknak, akik a gonoszt jónak mondják és a jót gonosznak; akik a sötétséget világossággá s a világosságot sötétséggé teszik, és teszik a keserűt édessé, s az édest keserűvé!

És amikor a hazugságot érdekként fogadja el a többség, mint igazságot, az nem csak minősíti a hitét, hanem tönkre is teszi. 

42., „Nos, ha a Genezis könyve allegória, akkor a bűn allegória, a bűnbeesés allegória, és a Megváltó iránti igény is allegória – de ha mindannyian egy allegória leszármazottai vagyunk, akkor ez hol marad? Lerombolja minden keresztény tanítás alapját – lerombolja az evangélium alapját.” – Ken Ham

És ha amit Ken Ham mond, az is allegória, az nem lerombolja minden kritikai állítás alapját? Az ateizmus pedig pontosan ezt az allegóriát személyesíti meg! 

43., „Vallással vagy anélkül, jó emberek jó dolgokat, gonosz emberek pedig rosszat tesznek. De ahhoz, hogy a jó emberek rosszat tegyenek, vallásra van szükség.” – Steven Weinberg 

Az ateizmus sem panaszkodhat: az ateista erkölcs jósága mögött az érdek törvénye lapul, amely a bűnözés alaptörvénye. Kábítószer, alkohol, prostitúció, szervkereskedelem, fegyverkereskedelem és a hazugság ezernyi formája. Ezt mind tiltja az ateistának az általa babonás hülyeségnek nevezett hit, mert élvezi a bűn szabadságát lelkiismeret furdalás nélkül. Aki Krisztusban újjászületik, felszabadul a bűn alól, hogy a bűn uralkodjon rajta. Az ateizmus önként a bűn rabszolgája attól a pillanattól kezdve, hogy jól érzi magát benne. 

44., "Nincs szükségem a vallásra, van lelkiismeretem." – Névtelen 

Pontosan az Isten által teremtett ember lelkiismerete az, amit Isten iránytűként a szívébe ültetett. És az addig működik jól amíg összhangban van Isten megtestesült törvényével, az abszolút bűntelen Jézus Krisztus életmintájával.

Az emberi lelkiismeret az Isten virágoskertje, amiben Isten öntözi a Neki kedves virágok illatát

45., Lehetséges, hogy a mi szerepünk ezen a bolygón nem az, hogy imádjuk Istent, hanem hogy megteremtsük őt.- Arthur C. Clarke

Előbb magadat kellene megteremteni, de még egy fűszálat sem tudsz. És amely istent megteremtesz magadnak, az abban a fűcsomóban él, amit gondolati úton megteremtettél magadnak. Egy marék száraz szalma az egész. 

46., A tudomány a megfigyelések alapján módosítja a megértését. A hit a megfigyelés megtagadása, hogy a hitet meg lehessen őrizni.” – Tim Minchin

Az evolucionizmus korrekt tudomány fényében tetszeleg, a valóságban ellenben teljesen inkorrekt alapállású, mely szerint bármilyen magyarázat elfogadható a dolgok hátterére vonatkozóan, csak a tudatos teremtés NEM! Pedig amennyi erővel támogatják az evolúciót, annyi erővel cáfolhatnák is. Nézőpont és hozzáállás kérdése.

Az evolúció nincs bizonyítva, és nem is bizonyítható, csupán azért hiszünk benne, mert különben a teremtésben kellene hinnünk, ez pedig elképzelhetetlen.” /Sir Arthur Keith, antropológus - Darwin „A fajok eredete” című könyve 100. kiadásának bevezetőjében/

A tudomány oldalára állunk egyes elmeszüleményeinek teljes képtelensége ellenére... mert előzetesen elköteleztük magunkat a materializmus mellett. Sőt, a materializmus mindenre kiterjed, hiszen nem engedhetjük meg, hogy Isten betegye a lábát az ajtón.” /The New York Review of Books, “Billions and Billions of Demons,” by Richard C. Lewontin evolúcióbiológus, genetikus, January 9, 1997, pp. 28-32./

A megértés módosítása az fennáll, ha nincs ellentétben az előzetes elkötelezettséggel. 

47., „Két munkavégző kéz többre képes, mint ezer összekulcsolt imában.” – Ismeretlen 

Kiváltképp a fegyvergyártó üzemben. Ha meg sok kéz összekulcsolódik az imában, elakad a gyártósor. - Az ateizmus ostobasága, hogy díszdobozba csomagolja saját magát. Azután amikor kibontod, a kartonpapíron kívül nincs benne semmi, néhány szómaszlag morzsán kívül. Irány a kuka.

48., "Az a tény, hogy egy hívő boldogabb, mint egy szkeptikus, semmivel sem fontosabb, mint az a tény, hogy egy részeg ember boldogabb, mint egy józan. A hiszékenység boldogsága olcsó és veszélyes tulajdonság." – George Bernard Shaw

A boldogság csak ott értékfüggő, ahol az erkölcsi rend a társadalom javát szolgálja. Ahol az egyén javát szolgálja, ott züllésfüggő tényezők is felüthetik a fejüket. A világi társadalom boldogsága is megkérdőjelezhetően értékfüggő, amennyiben elsőrendűan a saját élvezeteinek a kielégítését szolgálja, miközben maximálisan hisz annak hasznosságában.

Olcsó és veszélyes tulajdonság hinni az alapvető emberi jóságban, miközben látni az ön és közveszélyes rombolását, amit maga körül végez. Taposóaknákon keresztül senki nem lépked a menyország felé, hanem a pokol felé vezető út van azzal kikövezve. [Világi értelemben, mert a biliai pokolnak más értele van: az emberiség közös sírja az, Jézus is ott volt 3 napig.]

49., "A hit azt jelenti, hogy nem akarjuk tudni, mi az igazság." – Friedrich Nietzsche

A hit azt jelenti, hogy már tudjuk, mi az igazság, miközben a hitetlenség azt jelenti, hogy az igazság nem is tudható.

Rendeltetése szerint a hit egy eszköz annak megragadására, amiről tudással, vizsgálattal győződtünk meg. A hit a szellem csipesze, amellyel képesek vagyunk megragadni kézzel nem megfogható, ugyanakkor kézenfekvő valóságokat.

50., "Hiszek Istenben, csak én Természetnek írom." – Frank Lloyd Wright

A természet Isten terepasztala, amiben otthont varázsol a teremtményeinek. Ahogy a tudomány száműzte Istent a teremtésből, a tudományon lovaglók el is kezdték pusztítani a természetet, amit még a vadlovak is megbecsülnek, mert méltóbb rangra emeli őket az ostoba embereknél a programozott intelligenciájuk és a természeti rendbe való beilleszkedésük, ahol jól érzik magukat.

A 2. rész következik...


Nincsenek megjegyzések: