motto:

A blog célja, hogy eligazítson a TEREMTÉS - EVOLÚCIÓ – BIBLIAI kérdésekben, rámutatva arra, hogy miközben az egyetlen őssejtből való evolúciós leszármazás és fajátalakulás csupán egy társadalomra erőltetett tudományos hipotézis, addig a Biblia kijelentései a történelmi világpróféciák, az emberi jellemábrázolás és erkölcsi alapvető irányadó mértékek tekintetében abszolút pontosak, időtállóak és az emberiség jövőjére vonatkozóan megbízhatóan iránymutatóak. - A Dániel könyve beszámol a végidőben egymás ellen harcoló királyokról, akik egy asztalnál ülnek, és egymással hazugságot beszélnek. Az Északi és Déli király küzdelme Armageddon csatájában fog tetőzni, amikor Krisztus átveszi a Föld irányítása feletti hatalmat. Hogy akkor ki fog állva maradni és ki nem, ez minden embernek az önkéntes választásától függ. Dániel 12:1 És abban az időben feláll Mihály, a nagy fejedelem, aki a te néped mellett áll; és a szorongattatásnak olyan ideje lesz, amilyen nem volt attól fogva, hogy nemzet van, egész addig az ideig: és abban az időben megszabadul néped, mind, aki a könyvben beírva találtatik.

2023. augusztus 17., csütörtök

Az istengyűlölet nyilvános virgácsai - 2. rész


 51., "A vallás három dolgot csinál elég hatékonyan: megosztja az embereket, ellenőrzi az embereket, becsapja az embereket." - Carlespie Mary Alice McKinney

Az igaz vallás megmutatja az élet értelmét, a tudomány meg rácsapja az értelmetlen biológiai lét ajtaját az emberekre. És már az általános iskolában ellenőrzi, hogy megtanultad-e az céltalanul kialakulás tudományos maszlagát? S ha nem, biológiából bevési a karót! Miért nem materialista filozófiából osztályoz? Ott nyugodtan osztogathatná a kitűnő jegyeket a jelen élvezeteire összpontosító, önzésre és versenyszellemre nevelt idomítottaknak.

52., "Még mindig azt mondom, hogy egy templomtorony villámhárítóval a tetején az önbizalom hiányát mutatja." – Doug McLeod

Egyrészt Isten emberi kéz építette templomokban nem lakik (Apcsel 17:24), másrészt a villámhárítót az önbizalomtól duzzadó ateisták is tesznek bizonyos házak tetejére, miközben hajlanak arra, hogy a szerencsétlenségektől való szerencsés távolmaradásukat szüntelen lekopogják.

Isten nem a villámoktól ment meg, hanem azoktól, akiknek az elméjük a káros kisülésektől hemzseg. sist

1Timótheus 6:5 Megbomlott elméjű és az igazságtól megfosztott embereknek hiábavaló torzsalkodásai ... Azoktól, akik ilyenek, eltávozzál.olmardás az ilyenektől.

53., "A világban az embereknek két osztálya van: értelmes emberek vallás nélkül, és vallásos emberek intelligencia nélkül." – Abu'l-Ala al Ma'arri

Az ateista hiszi, hogy nincs Isten, de meg is vallja, hogy intelligenciát vet be a tagadása alátámasztására.

Ha a materialisták intelligenciát kénytelenek bevetni az ellen, amit cáfolni akarnak, akkor mivel a saját intelligenciájuk bizonyíték az ő létezésükre, ami ellen hadakoznak, az a másik oldal létezésére bizonyíték, vagyis Istenre, amely intelligenciának sokkal nagyobb látható eredményei vannak, mint az ateista kijelentése.

Olyan nem létezik, hogy intelligenciát kelljen bevetni valami ellen, amiben egy fikarcnyi intelligencia nincs, ha mégis van, akkor a materialisták tébolyultak a maguk álláspontjának kifejtése okán!

Minél bonyolultabb valami, annál több intelligenciát kell bevetni a létrehozása érdekében. Hogy pedig az univerzum emberi mértékkel felfoghatatlan nagyságterjedelmű intelligenciával telített, ezt szükségtelen bizonyítani, anélkül is megáll. Ha nem volna benne értelem, nem lehetne kikutatni és megfejteni az emberi értelem számára felfogható és osztályozható dolgokat, ami a tudomány legfőbb sajátossága.

Tehát a megértés a megérthetőségből fakad, és az ember minél nagyobb intelligenciát vet be a megérthetőség folyamatába, annál több intelligencia kell hogy legyen abban, amit meg akar hódítani. Márpedig ezt értelemmel teszi. Intelligenciát vet be intelligenciát tükröző történések kifürkészésébe.

Ettől már csak egy lépés az intelligencia tulajdonosának hittel való elfogadása, amely az értelmes embereket a hívők osztályába sorolja. A másik osztályban vannak a hit nélküli emberek, akik az univerzumban fellelhető intelligenciát a véletlenre cserélték. Ők véletlenül kerültek ide, amit nem is titkolnak, hogy a létük mögött értelmetlen, céltalan mechanikus folyamatok vannak.

Az értelem győzelme az intelligencia felismerése a komplexitás mögött, de a tudomány az intelligenciát véletlenre cserélte.

54., "Nem a Biblia azon részei zavarnak, amelyeket nem tudok megérteni, hanem azok a részek, amelyeket megértek.– Mark Twain

Ráeszmélni a felelősségvállalás személyes terhére nagy nyereség, nem véletlenül menekülnek annyian előle.

55., "Nem hiszek egy személyes Istenben, és ezt soha nem tagadtam, de egyértelműen kifejeztem." - Albert Einstein

Ez kb. olyan, mint szeretem Beethoven zenéjét, csak teljesen lehalkítom. Ő az egyik legnagyobb zeneszerző, csak nincs hatással rám. Az alkotásai zseniálisak, de semmiféle személyiségjegyet nem hordoznak - legalábbis számomra. Egy tökéletes gépzene az övé. Meghajlok a zene géniusza előtt - úgy gépiesen, érzelmek nélkül. Kvittek vagyunk a személytelenségünkben való meggyőződésünkben. És ezt vetítjük ki egymásra. Ezért nem vagyunk hajlandók elkötelezni magunkat.

A személytelenség az egyik legnagyobb kincs, amely megvéd bennünket attól, hogy el kelljen köteleznünk magunkat. Ez nem cáfolja az elkötelezettség értékét, csak biztosít egy elegáns lelépési utat attól, ami már kényelmetlen a számunkra.

56., "Aki nem akar érvelni, az bigott; aki nem tud érvelni, bolond; Aki nem mer érvelni, az rabszolga.– William Drummond

Az, hogy egyszerűen nem hiszek valamiben, az az érvelésnek melyik kategóriája? Lusta is, szűk látókörű is, meg ostoba is, mert nem képes érveket kifejteni, legfeljebb babot - feltéve ha eléje teszik. Az ilyeneknek olyan széles a hitskálája, hogy az már kimeríti a hiszékenység kritériumát.

57., "Melyik az, az ember Isten baklövése, vagy Isten az emberé?" – Friedrich Nietzsche

Istennek nem baklövése a sok ostoba ember, akik kitalálnak maguknak sok imádandó istent /imádom a minyont, az 599 részes Amarella szappanoperát, meg a rózsaszín pipereparfümöt, stb./, és ezzel magukat a bakot sorozatban lövő, a hídkorláton lábujjhegyen szelfiző szinglik széles táborába sorolják.

Az ilyenek nem Istent szégyenítik meg, hanem magukat! Ugyanakkor a darwini evolúciót is lejáratják annyiban, hogy általuk olyanokat hozott volna létre, akik a legrátermettebb kategóriát messze elkerülik.

58., "Amikor egy ember megszabadul a vallástól, nagyobb esélye van arra, hogy normális és egészséges életet éljen." - Sigmund Freud

Csak előbb meg kellene határozni, hogy mi a normális és mi az egészséges. Száguldozni az utakon és vétlen embereket halálra gázolni, lerabolni az erőforrásokat, teleszemetelni a bolygót, stb. Miután az ember megszabadult a vallástól, rátalált ezekre a szórakoztató iparágakra. A magának erkölcsöt szabó ember szabad, mint a madár. Csak ez az erkölcs lötyög rajta, mint tehénen a gatya. Esetleg.

59., "Úgy érezték, hogy a tudomány romboló hatással lenne a vallásos hitre, és aggódtak emiatt. A fenébe is, azt hiszem, igazuk volt. Ez rombolja a vallásos hitet, és ez jó dolog." – Steven Weinberg

A jó tudomány erősíti a hitet, amelyik meg gyengíti, az nem is nevezhető tudománynak. A tudomány vallás nélkül sánta, a vallás tudomány nélkül vak”. /Albert Einstein/ A tudomány hol sánta, hol biceg, hol pedig felismeri korlátait és Istenhez fordul. Kivétel a megrögzött materialisták.

60, A történelem arra tanít minket, hogy egyetlen más ok sem hozott több halált, mint Isten Igéje." – Giulian Buzila

A világ legjobb optikai cége sem tud látóeszközt biztosítani annak, akinek a látóképessége már az agyában csonkig van sorvadva, és az élet igéjét a halállal azonosítja, aki a saját halála által hozta el az életet.

1János 1:1; János 10:10 Ami kezdettől fogva vala, amit hallottunk, amit szemeinkkel láttunk, amit szemléltünk, és kezeinkkel illettünk, az életnek Igéjéről... A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson; én azért jöttem, hogy életök legyen, és bővölködjenek. Én vagyok a jó pásztor: a jó pásztor életét adja a juhokért.

Ahogy a kopasz ne nyiratkozzon, az idióta se nyilatkozzon, mert amit művel, az kész visszaélés a szólásszabadsággal.

61., "Az istenek nem ölnek meg embereket. Az istenekkel rendelkező emberek megölik az embereket." – David Viaene

A magukat Isten kizárólagos szolgáinak tartó istentelenek előtte még jól meg is kínozzák! „Az egyház csak egy kínvallatást engedett meg, de az sem tarthatott félórán túl.” (Gál László: Katolikus Egyháztörténelem, Studium Könyvkiadó, Kolozsvár, 2005. 56. old.) Ugyanebben a könyvben kijelentik, hogy Ma már tudjuk, hogy a hite miatt senkit sem szabad bántani.” Hogy honnan jöttek rá, ez a Vatikán legnagyobb rejtélye.

62., „Ahol pap emel szót, ott az igazság megfeszíttetik. - Petőfi Sándor

A katolicizmus őszinte kritikája, amely letette névjegyét az általa megsarcolt történelemben.

63., Az "ateizmus" valójában egy olyan kifejezés, amelynek nem is kellene léteznie. Senkinek sincs szüksége arra, hogy "nem-asztrológusként" vagy "nem-alkemistaként" azonosítsa magát. Nincsenek szavaink azokra az emberekre, akik kételkednek abban, hogy Elvis még mindig él, vagy hogy földönkívüliek csak azért járták be a galaxist, hogy farmereket és marháikat zaklassák. Az ateizmus nem más, mint azok a hangok, amelyeket az értelmes emberek az indokolatlan vallási hiedelmek jelenlétében adnak ki." Sam Harris Letter to a Christian Nation

Ha az ateista értelmes volna, indokolatlan vallási hiedelmek jelenlétében semmiféle hangot nem adna ki, mint ahogy nem kommentáljuk az Elvist élőnek titulálókat, vagy akik szerint a földönkívüliek csak azért járták be a galaxist, hogy farmereket és marháikat zaklassák. Ha mégis hangot adnak indokolatlan vallási hiedelmekben való hitetlenségüknek, adjanak hangot annak az észrevételüknek is, hogy a kút nyilván nem fagy be, ha nincs benne víz, a tetőn nem volna cserép, ha nem felejtették volna ott; és a bakmacska csak azért nem bagzik éjjel, mivelhogy nem is bak, hanem nőstény. Ha mindezekben nem hisznek, én elfogadom, feltéve ha ezt ki is jelentik. Mert az istenhittel kapcsolatban kijelentik, hogy nem rendelkeznek vele. Mivelhogy Isten nincs is. És abban sincs hitük, hogy sajtból van a hold. Én elfogadom, engem meggyőztek. Pedig nem volna szabad, hogy ennyi ostobaságtól meggyőzessem magam, amit az ateisták összehordanak. Mármint hogy mennyi nem létező dologban nincsen hitük.

64., "A hívő azt állítja, hogy mindennek rendelkeznie kell teremtővel, de nem mondja meg, hogyan teremtetett." – névtelen

Nem állítja, csak az ateista, aki megkérdezi, ki teremtette a teremtőt? Ha nem tudom ki vágott képen a sötét alagútban, attól még a fogászaton elhiszik, hogy valaki lekevert egy jó nagyot, és nem firtatják az elkövető kilétét, hogy melyik utcából jött. Az eredményből látják, hogy ott járt. Csak az ateista kérdőjelezi meg a történet hitelességét.

Ezen túlmenően már sok ateista saját létezését is megkérdőjelezi. Gondolkodom, tehát vagyok - de minek? Teremtő nincs, én sem vagyok, világ sincs, eszem sincs, pont. Egyetlen értelme az életemnek, hogy halálra idegesítsem a bennem kóválygó atomokat, de bíz állíthatom, hogy már ezért megéri ateistának lenni!

65., "A "rókalyukakban nincsenek ateisták" nem az ateizmus elleni érv, hanem a rókalyukak elleni érv." - James Morrow

A bizonyíték hiánya nem egyenlő a hiány bizonyítékával. Ha azt állítjuk, Isten létezésére nincsen bizonyíték, akkor a bizonyíték hiánya nem jelenti a hiány tárgyának bizonyítékát, vagyis hogy a hiányos bizonyíték Isten nemlétét bizonyítaná, hanem csak a hiány bizonyítékát, hogy az hiányos. Az ateizmus érve, hogy Istenre semmilyen bizonyíték nincs, nem bizonyító erejű Istenre nézve, hanem bizonyító erejű a bizonyíték hiányára nézve, és a kettő nem ugyanaz.

66., "Senki sem ülhet egy halott gyerek ágyán és egyszerre hihet Istenben." - Bertrand Russell

Utána hazamegy, leül a saját gyereke ágyára, aki él és hisz Istenben? Istentől nem a halál választ el, hanem amit az ember, mint indokot azért keres magának, hogy az elválassza őt Istentől.

A betegség az ember bűnössé válásának a következménye, mert a DNS-e károsodott. De nem lehetséges a DNS károsodása, mint alaphelyzet, mert akkor mindenkinek betegnek kellene lennie. Az alaphelyzet tehát az egészséges állapot, ami károsodást szenved. És az a folyamat, amely a károsodást előidézi, nem okozhatja a károsodás előtt állapotot, mert nem az a funkciója.

Darwin beletenyerelt abba az állításba, hogy a kéz ráncosodása okot szolgáltat a kéz kialakulására is – csakhogy a már kész kéz ráncosodik - ahogyan előbb el kell készíteni az optimálisat, amitől utóbb történik az eltérés. Az eltérés történése, meg az eltérés nélküli kialakulása közt minőségi különbségek vannak!

Ami elválaszt Istentől, nem fog közel vinni hozzá. Ahogyan a testmozgás nem hosszabbítja meg a maximális élettartamot, hanem az egészségi állapotot, ugyanúgy létre sem hozza azt. Hasonlóképpen a leépülés tendenciája nem fogja létrehozni a felépülést. A betegség nem fog létrehozni egészséget, a halotti állapot életet, az élettelen élőt.

Az hogy az ember emberként túl tud élni, megbuktatja a darwini evolúciót, mert a túléléshez nem szükséges más fajjá válnia.

Az hogy a világ tele van szenvedéssel, annak elsőrendűen az ateizmus az okozója, aki kikérte magának, hogy maga dönthessen arról, neki mi a jó és mi a rossz. Hogy ezzel átkos környezetet teremtett magának, miért varrja azt bárki is Isten nyakába? Talán áldást kellene adnia annak az önkényuralomnak, amely a végletekig teleszennyezi a bolygót és kizsigereli az erőforrásait, hogy mindezt kapzsiságtól vezérelt élvezetei kielégítésére fordítsa?!

67., "Nemcsak, hogy nincs isten, de hétvégén próbáljon vízvezeték-szerelőt szerezni." Woody Allen

Ha esze volna az ostobának, nem fűzné rá a cipőjét a cipőfűzőjére. És hogy nem teszi, ez is csak azért van, mert már ezerszer megpróbálta, de egyszer sem sikerült neki. Ugyanígy nem találta meg Istent hétvégén, amiből azt a következtetést vonta le, hogy hét közben sem érdemes keresni.

Szerintem csak egy idióta lehet ateista. El kell ismernünk, hogy létezik egy felfoghatatlan erő vagy erő határtalan előrelátással és tudással, amely elindította az egész univerzumot az első helyen." /Christian Anfinsen professzor - Kémiai Nobel-díj, RNS biokémiája, Johns Hopkins Egyetem; idézi Margenau és Varghese, „Cosmos, Bios, Theos”, 1997, 139/

Az ateizmus azoknak a kártyáknak a kiteregetése, amelyek semmi másra nem jók, minthogy önmagukat legyezzék velük.

68. „Amennyire én emlékszem, nincs egyetlen szó sem az evangéliumokban az intelligencia dicséretéről.” - Bertrand Russel

Lukács 21:15 Mert én adok nektek szájat és bölcsességet, melynek ellene nem szólhatnak, sem ellene nem állhatnak mind azok, akik magukat ellenetekbe vetik.

Az ötödik evangéliumban tényleg nincs benne, de azt az ateisták kreálták a saját bölcsességük szerint.

69., „A kinyilatkoztatás Isten módja annak, hogy elmondja az emberiségnek, hogy fél annak lehetőségétől, hogy egy napon még őt is felülmúlhassuk.” - Lionel Suggs

Ez megtörtént abban a tekintetben, hogy az ember elméletben létrehozott egy olyan univerzumot, amelynek szerinte abszolút semmi értelme nincs, és ezt céltudatosan azonosította azzal az univerzummal, amiben önmaga él. Ellenben az Isten olyan univerzumot hozott létre, aminek van értelme és van célja. És egy olyan univerzumot, amiben tetten érhető az értelem és a céltudatosság, abszolút értelmetlennek nevezni, ez valóban felülmúlja az isteni kvalitást.

70., „A hit általi látás módja az, ha becsukjuk az értelem szemét.” - Benjamin Franklin

Ez Isten tekintetében abszolút hitetlenségre vezet. Hinni a szubjektíve jogosnak vélt hitetlenségben az visszaélés az indokolt hit megalapozott jogosultságával. Az értelem szemének kinyitása nem vakságra vezet, feltéve ha azt nem a végső értelmetlenségbe vetett hit abszurditásával fémjelzett gondolkodás nyitogatja.

71., „A világ dolgaiban az emberek nem a hit által üdvözülnek, hanem annak hiánya által." - Benjamin Franklin

Melléfogott, mert ha az ember nem hisz abban, hogy át tud kelni a folyón, nem is kezd bele a hídépítésbe!

72., "Pap, s gonosz lélek egyre megy, az egyik kutya, a másik eb." - Gotthold Ephraim Lessing

Ha az ateista nem ugatna folyton, a valódi kutyák csaholását is lehetne hallani.

73., „Megkértem a mandulafát: "Nővérem, beszélj nekem Istenről." És a mandulafa virágba borult.” - Nikosz Kazantzakisz

Nem kérdezte senki az ateistát Istenről, mégis megszólalt és elkáromkodta magát.

74., „A történelem arra tanít, hogy egy korszak bukásának előjele mindig az istentelenség. - Max Thükauf

Az istentelenség a már bukott korszak utószele, amelyben legyeződik az ateista társadalom.

75., „Ha mindenképp vallást kellene választanom, a Nap, mint az élet adományozója lenne az istenem.” - Bonaparte Napoleon

Egészségére uram - víz nélkül.

76., „Az Úrtól való félelem nem a bölcsesség kezdete. Az őrültségé.” - C.J. Anderson

Az utálat kelyhét aki a szájához emeli, azért teszi, hogy a tömény hányadékot feloldja vele, ami benne megrekedt. Ha még lenyelné, nem volna baj, de még ki is okádja.

77., „A könyv minden oldalát áttanulmányoztam, és nem találtam annyi szeretetet, hogy megtöltsek egy sótartót. Isten nem szeretet a Bibliában; Isten a bosszúállás, az Alfától az Omegáig.” - Ruth Hurmence Green

Az okos ember sem csinál mást, pusztítja maga körül a burjánzó gazt, hogy a hasznos növények fejlődni tudjanak.

Hogy Isten bosszút áll a gazembereken, ez is csak azoknak fáj, akiket személyesen érint a kiszaggatás indokoltsága.

78., „A vallás olyan, mint a drog: tönkreteszi a gondolkodást.” - George Carlin

A drog által tönkretett gondolkodás más következtetésre nem is juthat.tönkretett gondolkodás más következtetésre nem is juth9.

79., „Minden gyerek ateista; fogalmuk sincs Istenről." - Paul-Henri Holbach

Minden gyerek békeszerető. De ha már az óvodában hajba kapnak, ez mutatja, hogy olyan természettel születik, amit a Biblia helyesen definiál:

Példabeszédek 22:15 A gyermek elméjéhez köttetett a bolondság; [de] a fenyítés vesszeje messze elűzi ő tőle azt. - Ezt visszaszorítandó:

Példabeszédek 22:6 Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól.

Jelenleg ott tartunk, hogy a felnőtteket is nevelni kell:

2Mózes 18:20 És tanítsd őket a rendeletekre és törvényekre és add tudtukra az utat, amelyen járniok kell és a tenni valót, amelyet tenniök kell.

Ugyanez van a közlekedésben is, amit a közlekedők arrogánsabbik része szüntelenül megszeg. Az ateizmus is a társadalom összetartó erkölcsi rendjének az önkényes megszegése, amennyiben ahány ateista van, annyiféle öntörvényű szabadosság kiélésének jogát emlegetik.

Az ateista nem csak abban akad el, hogy mi vagy ki az Isten, hanem abban is, hogy mi az igazság? Inkább hogy kinek mi az igazság?

Az ateizmusban a hazugság minden további nélkül lehet igazság, amit hazugsága ellenére igazként lehet eladni. Csoda-e ezek után, hogy az Isten létével sem tudnak mit kezdeni. Nem tudnak, mert érdekgondolkodásúak. Így gondolkodnak:

Isten csodát tett”, egy igénytelen, primitív és lusta megoldásnak tűnik. Azt, hogy aki ilyen megoldásokkal operál, mindjárt erkölcsi kötelességeket is meg akar határozni számomra, mindenki számára, na azt tényleg visszautasítom."

Egy olyan Isten, aki erkölcsi követelményeket támaszt, elfogadhatatlan az ateisták számára, és egy olyan Isten, aki nem támaszt erkölcsi követelményeket, közömbös számukra. Ez világosan mutatja, hogy az ateisták számára nem az Isten kérdése a fontos, hanem az erkölcsi szabadság elsőbbsége.

Tehát hogy a gyerek megtanulja a rendet és a közösségbe való beilleszkedés szabályait, az ateista szabadgondolkodó attitűdöt kell benne alapjáraton jó irányba fordítani.

80., "Meg kell kérdőjeleznünk a történet logikáját, miszerint van egy mindentudó, mindenható Isten, aki hibás embereket teremt, majd őket hibáztatja saját hibáiért." - Gene Roddenberry

Az ateista Istent hibáztatja, hogy benne selejtet teremtett, amely ellen azzal a minőséggel protestál, hogy nem akar megtérni. Ezzel pont azt a felelősséget veszi magára, amit Isten nyakába akart varrni. Hát a selejtes élőlények már csak ilyenek. A felelősséget másra hárítják azokért a negatívumokért, amelyekben ők maguk felbuknak, miután felállították őket.

81., "Ha hiszek abban, hogy nincs Isten, akkor több helyem lesz hinni a családban, az emberekben, a szerelemben, az igazságban, a szépségben, a szexben, a Jell-o-ban és minden más dologban, amit bizonyítani tudok, és amelyek ezt az életet a valaha is legjobb életemmé teszik." - Penn Jillette

Az ember legnagyobb vívmánya Isten ellen, az ateizmus, amellyel ugyanakkor megteremti saját istenségének dicsőséges kritériumait. Miért zárja ki a törpe az óriás létezését? Mert így tud a legkönnyebben a helyére férkőzni. Aztán mikor az óriás megjelen, a törpe lehelete is megjelen a kijárat ablaküvegén, amivel búcsút int az árnyékvilágnak.

Hitt benne, hogy nincs Isten, de mindazt, ami Istentől van, azt zsebre tette. És amikor a végén Isten mindezt elveszi, üres marad a zsebe. Úgy kong az ürességtől mint az ateista feje, mivel nem látta meg, hogy mindezt Istentől kapta.

82., "Nem hiszem, hogy jó mentálhigiénés gyakorlat azt képzelni, hogy ismeri a képzeletbeli entitások végtelen gondolatait." – Stefan Molyneux

"Az a mély érzelmi meggyőződés egy felsőbbrendű érvelő erő jelenlétéről, amely a felfoghatatlan világegyetemben nyilatkozik meg, alakítja ki az Istenről alkotott elképzelésemet." - Albert Einstein

Isten gondolatai az ember lelkiismeretébe vannak írva, ha egy kicsit is magába nézne az ember, az feltétlenül a javára váló mentálhigiéniás gyakorlat lenne.

83., Az ateista olyan ember, akinek nincs láthatatlan támogatási eszköze. - John Buchan

De van neki látható járókája, a hitetlensége, amellyel végigbiceg a végső értelmetlenséggel fémjelzett röpke életén. Mindenesetre Darwin megtámogatta őt, lehozta a fa tetejéről, hogy négykézláb állásból fölegyenesedve kaphasson egy hatalmas pofont az élettől, amely szerint semminek nem volt semmi értelme. Értelmetlen életnek értelmes díjszabás a jutalma: örök megsemmisülés.

84., ., "A tudatlanságnak átadni magunkat és Istennek nevezni mindig is korai volt, és ma is korai." – Isaac Asimov

Az ego hitetlensége az nem a tudás érdeme, hanem a tudatlanság fogyatékossága.

85., "Az embert azért fogadják be az egyházba, amiben hisz, és azért fordítják ki, amit tud." – Samuel Clemens 

Az embert a meggyőződése általi hite viszi be, és ennek a hittel megragadott tudásnak és gyakorlati alkalmazásnak a feladása, ill. elvesztése viszi ki.

86., "Nem elég látni, hogy egy kert gyönyörű, anélkül, hogy el kellene hinnünk, hogy az alján tündérek is vannak?" – Douglas Adams

A DNS tervrajza szerint felépülő növény és élővilág káptrázatosan gyönyörű, lélgzetállóan csodálatos, mindazonáltal az ateista nem hajlandó elfogadni, hogy mögötte intelligens tervezés, szellem, elme , személyes Alkotó van! Amikor viszont a postás hoz neki egy ajánlott levelet közlekedési bírságról, a levél átvételét aláírással igazolja. Vagy odatesz három keresztet, hogy az bizonyító erejű, hogy átvette.

És ha mégis bírság elé kerül a dolog, le nem tagadhatja, hogy a bírságot átvette, csak nem vett róla tudomást. És nem fizette be. Azt mindenesetre tagadja, hogy a DNS tervrajza megfelel egy genetikai aláírásnak. Hanem tiltakozik ellene. Pedig ott lapul az aláírás a bőre alatt.

Hanem a nagyobb bíróság előtt majd próbálkozhat a tagadással, de a nagyobb Bíró akkora bírságot szab neki, hogy nem tudja kifizetni. Elveszik tőle a DNS-t, és azoknak adják, akik megbecsülik.

Máté 13:12 Mert akinek van, annak adatik, és bővölködik; de akinek nincs, az is elvétetik tőle, amije van.

87., "Egyetlen filozófia, egyetlen vallás sem hozott soha olyan örömteli üzenetet a világnak, mint az ateizmusnak ez a jó híre." – Annie Wood Besant

Az öntörvényű ateista jó híre: mindenki azt csinál, amit akar, úgy él, ahogy akar, akkor lop, öl és alkalmaz erőszakot, amikor és ahogyan akar. Akkor nem tartja be a közlekedési szabályokat, amikor neki úgy tetszik, hogyan az öntörvényű érdeke diktálja. Aztán jön egy másik ateista, aki lepuffantja, mert nem adott neki elsőbbséget. Csak előtte még jó meg is rugdossa. A bíróságon meg mindezt simán letagadja, mivelhogy amit tett, önvédelemből tette.

Az ateizmusnak ez a jó híre örömteli üzenetetet hozott a világnak? A mazohistáknak, skizofréneknek, kábítószereken élőknek, szemetet szabadon szétdobálóknak, stb. lehet hogy jó hír, csak a törvénytisztelőknek nem.

De van egy jó hirem az ateistáknak: Az örömbe üröm vegyül, mikor az összes ateista hullámsírba merül.

Ézsaiás 11:1-9 És származik egy vesszőszál Isai törzsökéből, s gyökereiből egy virágszál nevekedik. Akin az Úrnak lelke megnyugoszik: bölcsességnek és értelemnek lelke, tanácsnak és hatalomnak lelke, az Úr ismeretének és félelmének lelke.

És gyönyörködik az Úrnak félelmében, és nem szemeinek látása szerint ítél, és nem füleinek hallása szerint bíráskodik: Igazságban ítéli a gyöngéket, és tökéletességben bíráskodik a föld szegényei felett; megveri a földet szájának vesszejével, és AJKAI LEHÉVEL MEGÖLI A HITETLENT. Derekának övedzője az igazság lészen, és veséinek övedzője a hűség. És lakozik a farkas a báránnyal, és a párduc a kecskefiúval fekszik, a borjú és az oroszlán-kölyök és a kövér barom együtt lesznek, és egy kis gyermek őrzi azokat; A tehén és medve legelnek, [és] együtt feküsznek fiaik, az oroszlán, mint az ökör, szalmát eszik; És gyönyörködik a csecsszopó a viperák lyukánál, és a csecstől elválasztott a baziliskus lyuka felett terjengeti kezét: Nem ártanak és nem pusztítnak sehol szentségemnek hegyén, mert teljes lészen a föld az Úr ismeretével, mint a vizek a tengert beborítják.

Mivelhogy nem lesz ott egyetlen ateista sem. Ezzel a világgal befejeződik az ateizmus dicsőséges pályafutása. Lezárul a vitakérdés, hogy tud-e az ember Isten nélkül sikeres lenni, vagy sem. Nyilvánvaló hogy megbukott ebbéli erőfeszítésében. Az ateizmus buktatta meg! Akinek nem világos, annak agyában fészket rakott a szellemi sötétség.

[Ateistának egyetlen jó híre lehetne: mégpedig a szeretet. De ezt már Krisztus evangéliuma lefoglalta. Ez ellen protestálni nem jó hír, hanem káromkodás.]

88., "Nem vagyok hajlandó bebizonyítani, hogy létezem – mondja Isten –, mert a bizonyíték tagadja a hitet, és hit nélkül semmi vagyok." – Douglas Adams

Az intelligencia, mint bizonyíték erősíti a hitet abban, hogy annak végén intelligens elme van és személy. Az ebben való nem hit pedig arra bizonyíték, hogy annak végén az intelligenciát véletlennel helyettesítő áltudományos szakértők vannak. Állításuk szerint a semmiből jött létre az, aminek semmi értelme. Ennek közepén vannak ők, de minek? Egy szobában több értelme van egy üres pohárnak, mint nekik, akik saját hitük szerint céltalan anyagrészecskék keringőjének Phd-vel kitűntetett huligánjai.

Aki magát bizonyítani tudja, Istent is tudja, mert ugyanazok az eszközök állnak rendelkezésre Isten bizonyításában, mint az emberében.

89., "A vallás több nyomorúságot okozott az egész emberiségnek az emberi történelem minden szakaszában, mint bármely más eszme." – névtelen

Az ateizmus hasonlóképpen. Csak annyival többet, hogy az összes vallásos ember, aki nyomorúságot okozott másoknak, a tettei alapján mind ateista volt.

90., "Vegyük ki az egyházból a csodálatosat, a természetfelettit, a felfoghatatlant, az ésszerűtlent, a lehetetlent, a megismerhetetlent, az abszurdot, és csak vákuum marad. – Robert G. Ingersoll

A tudomány szerint nincs is más, csak ez a vákuum. Színtelen, szagtalan és értelmetlen. A csodálatos, a természetfeletti, az észszerű mind Krisztus anyaszentegyházához tartozik, ha a hozzá tartozók ezt valóra is váltják. Ha csak mondják, de nem teszik, akkor a tudomány talaján állnak, és istenüknek megtették az észszerűtlent, a lehetetlent, az abszurdot, amiről fel lehet ismerni, hogy rossz gyümölcsöt termő rossz fák. Üresek, mint a vákuum, a meddőség megtestesítője.

91., "A hit nem adja meg a válaszokat, csak megállít abban, hogy feltedd a kérdéseket." – Frater Ravus

Nem a hit adja meg a válaszokat, hanem a hit ragadja meg azokat a válaszokat, amely kérdésekre sem a tudomány, sem az általa vizsgált anyag nem adja meg a válaszokat.

Amely válaszokat az ateista tudomány megad, azok nem a tárgyilagos tudomány válaszai, hanem az ateizmussal szennyezett tudomány válaszai.

92., "Nem hiszek Istenben, mert nem hiszek Lúdanyóban." – Clarence Darrow

Lúdanyót az bizonyítja, hogy tojást tojik, Istent az bizonyítja, hogy világot teremt és észt ad. Ateistát meg az bizonyítja, hogy szellemi záptojásokkal eregeti tele a légkört, amikor az univerzumban lévő nyilvánvaló trancendens intelligenciát a véletlennel azonosítja, hogy még csak véletlenül se kelljen egyetlen közös társadalmi irányadó mértéknek megfelelnie. Neki külön erkölcsre van szüksége, amivel magát felszabadítja bárminemű erkölcsi gát alól.

93., "Az istenek törékeny dolgok; Megölheti őket a tudomány fuvallata vagy egy adag józan ész." – Chapman Cohen

A tudomány biztos hogy nem, mikor arra sem képes, hogy egy hosszú, értelmes sorba rakott betűhalmazt és egy hosszú, értelmetlenül összekevert betűhalmazt megkülönböztessen, hiszen anyagi tekintetben semmi különbség nincs köztük. Hanem a józan ész megtalálja a különbséget, feltéve ha a józan ész nem öli meg a dolgok mögött lévő tervező intelligenciát.

Az univerzum pedig feltétlenül nagyobb, mint egy hosszú sorba rakott intelligens betűhalmaz.

94., "A Biblia ihletettsége annak a személynek a tudatlanságától függ, aki olvassa." – Robert G. Ingersoll

Abszolút így van, az összes ateista tudatlansága garantálja a Biblia ihletettségének a hiányát. De nem is ezen a módon valljuk a Biblia ihletettségét, hanem annak belső összefüggései alapján. Amibe az ateista nem tud beletekinteni, mert a konok és megszállott tagadása minden értelmes idegszálát lemerevíti. A nem értelmeseket meg szabadjára engedi.

95., "Amikor egy ember téveszmében szenved, azt őrületnek nevezik. Amikor sok ember szenved egy téveszmétől, azt vallásnak nevezik." – Robert Pirsig

És amikor a dilettánsok olyan kalandba fognak, ami meghaladja a képessségeiket, azt ateizmusnak nevezik. Azért nem mászszák meg a nekik magas hegyet, inkább tagadják, hogy az létezik, mivelhogy annak a hegynek a szakadékában bóklásznak és Darwinnal karöltve óbégatják rendületlenül az élet alapvető értelmetlenségét.

96,. „Ellenzem a vallást, mert arra tanít, hogy elégedjünk meg azzal, ha nem értjük a világot." – Richard Dawkins

Ezt a sületlenséget honnan vette? Az ateizmus kikéri magának, amikor olyasmit mondanak róla, ami szerintük nem igaz. Ugyanakkor a hithez kapcsolt dolgokról azt mondanak, amit akarnak. Nem kellene inkább az ostoba szamarat a saját rozoga kordéjuk elé kötniük? Azzal is simán eljutnak a szakadékik, amely irányt kitűztek maguknak.

97., "Az átkozott Bibliában ábrázolt karakterek és események kitaláltak. Bármilyen hasonlóság valós személyekkel, élőkkel vagy holtakkal, pusztán véletlen." - Penn és Teller

Az viszont nem véletlen, hogy az ilyen nyilatkozat beutaló a gyehennára - ami az örök megsemmisülést jelenti a Bibliában.

Máté 5:29 Ha pedig a te jobb szemed megbotránkoztat téged, vájd ki azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested a gyehennára vettessék.

Az ilyen megbotránkoztató látásmódot a gyehennáre kell vetni, különben a gazdáját veti a gyehennára.

98., "Az embernek mindig magyarázatra volt szüksége mindazon dolgokra a világban, amelyeket nem értett. Ha nem volt magyarázat, létrehozott egyet." – Jim Crawford

A tudomány éppen ezt az útvonalat követi, azzal a megkötéssel, hogy Istent ki kell zárni az összes magyarázat közül. Mert ha Isten létezik, a tudománynak az volna a feladata, hogy a csodálatos és nagyszerű teremtésművek feltárása alapján Isten nagyságát hirdesse, de akkor nekik semmi elismerés nem jutna. Inkább ellopják azt Istentől, Akit megtagadnak az áltudomány nevében.

A tárgyilagos tudomány hideget-meleget egyaránt mér, Isten létezését sem zárja ki a következtetéseiből, amíg bizonyítékkal nem szolgál a létezése ellen. Ami nincs neki! De azért nosza, rajta. A saját intelligenciáját vesse be az arénába a nagyobb intelligencia ellen. Hová fog kilyukadni? A saját intelligenciájának az ócskavas telepén. Véletlenül nem ott rohad materializmus néven ősidők óta? De igen!

99., "Nem vagyok hajlandó hinni egy olyan istenben, aki a konfliktusok elsődleges oka a világban, rasszizmust, szexizmust, homofóbiát és tudatlanságot prédikál, majd a pokolba küld, ha "rossz" vagyok." – Mike Fuhrman

Isten szeretetet hirdet, de az ember a rasszizmust, szexizmust, homoszexet és a tudatlanság ezernyi formáját preferálja, amit tudásnak hirdet. Minden megától lett, semminek semmi értelme, "Nyugodtan élvezd az életet, Isten valószínűleg nincsen." /Richard Dawkins/ Ez az össztudásának a lényege.

Csoda-e, hogy ez a tudás vágta haza a bolygót, amely természeti katasztrófákkal válaszol az ember barbár tudására, amit az ateisták a maguk elfajzott élvezeteikre kihasználnak?!

Ha nem így volna, a bolygó egészséges állapota erről tenne bizonyságot, de éppen az ellenkezőjét teszi.

100., „Az élet az élettelenből keletkezett.” - akadémiai tudomány

Ha az élettelen soha nem válik élővé a folyamat végén /a tudomány összes tudása sem elegendő, hogy újra élővé tegye azt, aminek az életfolyamatai véget értek/, akkor hogyan vált élővé a folyamat elején? Ráadásul önmagától! A tudománynak ez az állítása /abiogenezis/ teljesen skizofrén, abszolút nélkülözi a racionális gondolkodásnak még a szikráját is! Semmi más céljuk nem lehet vele, minthogy megvezessék a társadalmat, és a média szócsöveinek közvetítésével eladják nekik az értelmetlen élet materialista filozófiáját, amely filozófiát maguknak választottak. És még azon csodálkoznak, hogy a darwinizmus eszméjével megfertőzött, értelmetlen életre idomított, állati sorból származtatott társadalom szétbarmolja a bolygót, pusztítja ahol éri, teleszemeteli, kizsigereli, tönkreteszi.

A materialista tudomány ateista ága a legnagyobb ellensége a Föld nevű bolygónak és a rajta élő társadalomnak. Miközben maguk Nobel-díjakra és egyéb kitűntetésekre ácsingóznak, attól lopják el a dicsőséget, aki nekik a terepasztalt biztosította, amit vizsgálhatnak és kutathatnak.

A tudomány oldalára állunk egyes elmeszüleményeinek teljes képtelensége ellenére... mert előzetesen elköteleztük magunkat a materializmus mellett. Sőt, a materializmus mindenre kiterjed, hiszen nem engedhetjük meg, hogy Isten betegye a lábát az ajtón.” /The New York Review of Books, “Billions and Billions of Demons,” by Richard C. Lewontin evolúcióbiológus, genetikus, January 9, 1997, pp. 28-32./

És mi van, ha a teremtésből kitiltott Teremtő mégis beteszi a lábát az ajtón? Akkor nekik annyi. Learatják a fizetséget a sok áltudományos hazugságért, amit összehordtak és igazságként eladtak az általuk félrevezetett társadalomnak.

A 3. rész következik


Nincsenek megjegyzések: