motto:

A blog célja, hogy eligazítson a TEREMTÉS - EVOLÚCIÓ – BIBLIAI kérdésekben, rámutatva arra, hogy miközben az egyetlen őssejtből való evolúciós leszármazás és fajátalakulás csupán egy társadalomra erőltetett tudományos hipotézis, addig a Biblia kijelentései a történelmi világpróféciák, az emberi jellemábrázolás és erkölcsi alapvető irányadó mértékek tekintetében abszolút pontosak, időtállóak és az emberiség jövőjére vonatkozóan megbízhatóan iránymutatóak. - A Dániel könyve beszámol a végidőben egymás ellen harcoló királyokról, akik egy asztalnál ülnek, és egymással hazugságot beszélnek. Az Északi és Déli király küzdelme Armageddon csatájában fog tetőzni, amikor Krisztus átveszi a Föld irányítása feletti hatalmat. Hogy akkor ki fog állva maradni és ki nem, ez minden embernek az önkéntes választásától függ. Dániel 12:1 És abban az időben feláll Mihály, a nagy fejedelem, aki a te néped mellett áll; és a szorongattatásnak olyan ideje lesz, amilyen nem volt attól fogva, hogy nemzet van, egész addig az ideig: és abban az időben megszabadul néped, mind, aki a könyvben beírva találtatik.

2023. november 2., csütörtök

Az isteni teremtés tudománytalan?

 


Az isteni teremtés soha nem lesz a tudomány része, mert a tudomány nem képes észlelni a természetfeletti jelenségeket.”/Tudomány és evolúció - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6428117/

Áltudományos előítélettől duzzad ez a kijelentés, ugyanis a természetfeletti jelenségek hemzsegnek az univerzumban és a körülöttünk lévő mindennapi világban.

Az univerzumban nem az egyszerű anyagi szerkezetek léte az érdekes, hanem a szerveződésük, amely nem fizikai természetű abban a pillanatban, amikor a szerveződés szintje az anyag tulajdonságát felülmúlja. Az univerzum komplexitása arra mutat, hogy az anyagi alkatrészek szellemi csiszolásban részesültek, amire az anyag átlagtudása önerőből nem képes.

"Mint olyan ember, aki egész életét a legtisztább tudománynak, az anyag tanulmányozásának szentelte, az atomokkal kapcsolatos kutatásaim eredményeként annyit mondhatok: anyag mint olyan nem létezik! Minden anyag csak egy olyan erő miatt keletkezik és létezik, amely az atom részecskéit rezgésbe hozza, és az atom e legkisebb naprendszerét összetartja. Ezen erő mögött egy tudatos és intelligens szellem létezését kell feltételeznünk. Ez az elme minden anyag mátrixa." /Das Wesen der Materie [Az anyag természete], beszéd Firenzében, Olaszországban (1944) (az Archiv zur Geschichte der Max-Planck-Gesellschaft, Abt. Va, Rep. 11 Planck, Nr. 1797)/

Az élet nem az anyag-energiából álló fizikai létezésből származik, és nem redukálható anyag-energiára. Maga az élet a fizika egyetlen alapvető részecskéjét sem foglalja magában. Az élet kölcsönhatásban van a fizikai létezéssel, de ez a létezés más formája. Nincsenek ismert ok-okozati hatások az élet létrejöttéhez, és így nem ismert módok arra, hogy életet hozzunk létre a nem életből… az élet nem a nem életből keletkezik; az életből reprodukálódik.” /Az élet tizennyolc jellegzetes jellemzője - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10123176/

A betű anyagi tulajdonságát felülmúlja abban a pillanatban, amikor értelmes szavakba és mondatokba rendeződik, illetve rendezi egy külső, intelligens szellemi erő, amely hat rá. Egy egyszerű levélváltásban láthatatlan szellemek kommunikálnak egymással, és se a papírnak, se a betűknek nincs meg az a képessége, hogy nyelvtani hibákat ejtsenek vagy azokat kijavítsák.

Ha tehát a mondanivaló /információ/ nem a betű üzenete, hanem az azt felhasználóé, akkor az univerzum sem az azt felépítő alkatrészek üzenete, hanem az azt felhasználóé, mivelhogy a szerveződés szintje a benne található anyag tulajdonságát messze felülmúlja.

Amennyiben egy létező enitás-alkotás biológiai vagy egyéb komplexitás az őt felépítő anyagi összetevőkből automatikusan nem következik, akkor emögött szükségszerűen természetfeletti ok van, lásd pl. az anyagot, az életet, a betűket, a kottákat, a DNS-t, stb., amik ha természetes módon léteznének, magukat a saját összetevőikből felépítenék.

Egy falióra, amelynek mutatói körbe járnak és a rögzített számok alapján mutatják az idő múlását – nyilvánvalóan betölti azt a célt, amely a létezését indokolttá teszi. Ennélfogva maga az óra is természetfeletti tárgy, természetes akkor lenne, ha az alkatrészei önmagukat önmaguk által felépítenék. A falióra létezése tehát egy természetfeletti jelenség.

Az a tudomány, amely nem képes észlelni az ilyen és hasonló természetfeletti jelenségeket, nincs abban a helyzetben, hogy a társadalom szemében az igazság megismerésének egyetlen és abszolút eszköze vagy biztosítéka legyen!

Lásd ugyanezt az élettel kapcsolatban: "Attól tartok, hogy hogyan keletkezett az élet, Pasteur óta ez a kérdés nem tartozik a tudomány területére." /Peter T. Mora, „Urge and Molecular Biology”, Nature, Vol. 199., 4890. sz. (1963. július 20.), p. 212/

Különösen Isten létezésének tárgyalásában nincsen semmi keresnivalója, ha még arra is képtelen, hogy egy egyszerű golyóstoll természetfeletti eredetét kimutassa vagy arra rámutasson, ugyanis ha annak alkatrészei magát a golyóstollat önmaguk által fel nem építik, akkor annak természetfeletti eredete van. Ez az eredet a golyóstoll esetében nyilvánvalóan az emberre mutat.

Az ezt meghaladó intelligenciát tükröző jelenségek, történések vagy törvények pedig az univerzum /vagy a társadalom/ mögötti hatóerő, ill. irányított szervezés megnyilvánulásai, amelyek a szellemi csiszolást előidézik azokon a dolgokon, amelyek azt világosan és értelmes módon észlelhetően felmutatják.

A természet törvényszerűségeiben olyan magas rendű értelem /intelligencia/ nyilatkozik meg, hogy az emberi gondolkodás és rendszerezés ésszerűsége ehhez képest jelentéktelen gyenge visszfény!” /Albert Einstein: Mein Weltbild. - C. Seeling kiadása, Zürich-Stuttgart-Wien 1953. 21.1/

Aki ezt nem látja, az értelmi szemeivel fel nem fogja, annak a szellemi felfogóképességét az anyagelvű ideológia és látásmód rövidre zárta és betokosította, mint ahogy a lónak is van egy szemellenzője, hogy a látását arra szűkítse, amit neki a hajtója megenged.

A tudománynak is a materialista képviselői ezt a csőlátást engedélyezik a nagyközönségnek, amivel természetszerűleg magukat megkötözték és beskatulyázták. Ez nyilvánvaló, amit csak és kizárólag a szellemi tájékozódás képessége tud felülírni, ami magától értetődően egy természetfeletti látásmód. Ebből következik, hogy az anyagelvű tudomány által vezetett átlagemberek tömegeinek nem is adatik meg.

A ti szemeitek pedig boldogok, hogy látnak; és a ti füleitek, hogy hallanak. Mert bizony mondom néktek, hogy sok próféta és igaz /meg a tudomány képviselői/ kívánta látni, amiket ti láttok, és nem látták; és hallani, amiket ti hallotok, és nem hallották.” (Máté 13:16-17)




Nincsenek megjegyzések: