motto:

A blog célja, hogy eligazítson a TEREMTÉS - EVOLÚCIÓ – BIBLIAI kérdésekben, rámutatva arra, hogy miközben az egyetlen őssejtből való evolúciós leszármazás és fajátalakulás csupán egy társadalomra erőltetett tudományos hipotézis, addig a Biblia kijelentései a történelmi világpróféciák, az emberi jellemábrázolás és erkölcsi alapvető irányadó mértékek tekintetében abszolút pontosak, időtállóak és az emberiség jövőjére vonatkozóan megbízhatóan iránymutatóak. - A Dániel könyve beszámol a végidőben egymás ellen harcoló királyokról, akik egy asztalnál ülnek, és egymással hazugságot beszélnek. Az Északi és Déli király küzdelme Armageddon csatájában fog tetőzni, amikor Krisztus átveszi a Föld irányítása feletti hatalmat. Hogy akkor ki fog állva maradni és ki nem, ez minden embernek az önkéntes választásától függ. Dániel 12:1 És abban az időben feláll Mihály, a nagy fejedelem, aki a te néped mellett áll; és a szorongattatásnak olyan ideje lesz, amilyen nem volt attól fogva, hogy nemzet van, egész addig az ideig: és abban az időben megszabadul néped, mind, aki a könyvben beírva találtatik.

2023. szeptember 6., szerda

A darwini szelekció lehetetlensége

 


„Ha vannak atomok, és mód kínálkozik, molekulák is lesznek; és ha a molekulák nedves, meleg helyen tanyáznak, előbb utóbb lesz belőlük elefánt is.” /P.W. Atkins a Teremtés 17. old./

Stratégiai célhoz kell választani az alanyokat.

Az evolúció az éppen fennálló adott helyzethez választja az alanyokat.

Az elefánt kitenyésztéséhez az elefánt a stratégiai cél, ahhoz kell választani a legalkalmasabb alanyokat.

A természetnek azokat a legalkalmasabb alanyokat kell kiválasztania, amik egyre közelebb visznek a stratégiai célhoz, az elefánthoz. De a természetnek nincsen tudatos választási lehetősége egy igen messze lévő stratégiai célhoz kiválasztani a legalkalmasabb alanyokat.

Az ember a stratégiai céljához tudatosan választja az alanyokat, de a természet nem tudja tudatosan választani az alanyokat, mert neki nem az elefánt a cél, hanem egy adott élőlény túléltetése a cél, ehhez választja ki az alanyokat, tehát a természet stratégiai célja az állandóan változó környezet kihívásainak való azonnali megfelelés, azokra választja ki a legalkalmasabbakat.

Tehát a természetnek más a stratégiai célja.

A természetnek rövid távú stratégiai célja van, mégpedig a legalkalmasabb kiválasztása a túlélésre. Tehát az éppen fennálló külső vagy belső szelekciós nyomásra való legmegfelelőbb reagálás.

Az embernek, akinek stratégiai célja van valamit kitenyészteni amit kinézett magának, ahhoz keresi a legalkalmasabb alanyokat, amiket összeválogat a mesterséges szelektálás módszere szerint.

Ezzel szemben a természet stratégiája a túlélés azonnali igénye. Ehhez választja a legalkalmasabbat. [mikroevolúció] És nem egy távoli, kitűzött, stratégiai célra való kiválasztása a legalkalmasabbaknak.

A valódi evolúció rövid távú kiválasztás a túlélésre. Ezt mindennap bizonyítva látjuk.

A darwini evolúciós elmélet stratégiai célra történő kiválasztása egy kitalált elmélet, legalábbis a rövid távú evolúciós lépések egymásra halmozását arra használja, hogy kialakítsa vele a hosszú távú stratégiai célt, illetve azoknak meglétét ezekre az egymásra rakodásokra vezeti vissza. De nem vezetheti vissza, mert ez a stratégiai célhoz vezető egymásra rakódás idegen a természettől.

A természet olyan emberhez hasonlít, aki megy egy dzsungelben, és kikerüli az éppen eléje tornyosuló akadályokat, aztán kilyukad ott, ahol éppen kilyukad. Lehet, hogy körbe járja a dzsungelt, lehet ki sem jön belőle, de miközben megy, állandóan túlél. És nem célja egy adott irányba menni, hogy a kiválasztott célja szerint kerülje ki az akadályokat.

Ezzel szemben az ember kinéz magának egy távoli célt, arra szegezi a tekintetét és az útját a mesterséges kiválasztás szerint szabja meg a lehetőségek figyelembevételével.

A természetben a legkedvezőbb lehetőségek kiválasztása folyik, a legrátermettebbek kiválasztódása, amelynek célja a túlélés és nem valamilyen stratégiai cél elérése. Az az evolúció, amelyik messze túlmutat a puszta túlélésen és évmilliók alatti teljesen új fajok kialakulását célozzák, csak a képzeletben léteznek, de a valóságban nem!

Tehát hogy a molekulák meleg helyen tanyázása elefántot eredményez, ennek semmiféle tudományos alapja nincs. Még egy ormány sem jön létre a legrátermettebbek vakon történő kiválasztásából, nem hogy egy ormány mögött trappoló elefánt.


Nincsenek megjegyzések: